Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '13

 
Kategori
Siyaset
 

779452 metre karetoprak kimlerden davacı

779452 metre karetoprak kimlerden davacı
 

BABA BABADIR HAK HAKTIR


Atmosferdeki oksijen yeryüzündeki bütün canlılara, yetecek kadar mevcut olduğunu biliyoruz. Dizayn sahibi harikka bir ustalık tartışmasız bir işçilik sonucu olarak bize lütuf etmiştir.                                            

Tartışmaların yaşanmadığı hak, hukuk, adalet kavramların yıpranmadığı dünyada sorunsuz  Allah'ın bir emanetidir.     

Kiymetini bilmedigimiz, sürekli kirletildiği halde bu nimeti kavgasız paylaşıyoruz. Herhangi bir  tarifeye tabii  tutulmadan.

Üzerinde yaşadığımız toprağın da gönül isterdi ki paralelelik içinde milli şuur ile paylaşabilmek hepimizin arzusudur. Toprak kutsaldır.                                    

Elde edebilmek için hepimizin dede ve babaları bu uğurda gazi ve şehit olmuştur.    

(Benim öz babam iki kardeştir. İstiklal savaşı gazisi Süvari Çavuş Mehmet  Reşit Nazli  -Kürt Reşo Lakaplı-1889 doğumludur.  Googleda Reşo Çavuş hikayesi mevcuttur.  Abisi Şeyhmus ise  2. Balkan Harbi'nde şehit olmuştur. )                            

Ortak paylaşım hakkı olarak; Türk, Kürt, Alevi, Laz  olarak  yaşadığımız  toprağın bizlerden davacı olduğunu biliyor muydunuz?

Nasıl  toprak insansandan davacı olur diyorsunuz. Baba ve annelerimizden neler öğrendik toprak anadır. Uğruna koca destanlar yazılmıştır.           

Topraktan oluşan insan oğlu topraktan beslenir. Bize milyonlarca menülerle nimet sunan ve doyuran toprak bizden davacıdır .                                                                     

Bütün canlıların varlık nedeni topraktır. Tek doğru, ilk  ve  son adrestir. Toprak kimsenin envanterine kayıtlı degildir. Birilerinin önce toprak sonra namus demeleri buradan geliyor.                                                            

Vatanın birliği ve bütünlüğü, düşman kuvvetlerince saldırı söz konusu ise, önce vatan deyip şeref ve namusumuzu bırakıp toprak diyecegiz.   

Çünkü  toprak olmadan namusta olmaz. Öcalan uçaktan indirildiğinde ağzından çıkan ilk sözcük! (Demokratik Cumhuriyet'in  tesisi için elimden geleni yapmaya hazırım dedi.)                                                                                         

İyi de kardeşim bizi kuşatan Yunan'ı, Rus'u, Alman'ı, İngiliz ordusu yok  sen kimi kimden koparmaktasın. Herkes bu yolda öldü, şehit oldu. 

Bir toplumun kendi ana dillinde konuşma hakkını bir başka toplum tarafından verilmesi o toplumun aşağılanması demektir. 

Kimilerimiz   PKK  ülkeyi bölüyor diyoruz. PKK'yı  kim kurdu bunu bilmeden neyi savunuyorsun? 1982 anayasısı  ülkemize  zorla empoze edilmiş bir ötekileştirme anayasıdır.                                                                                                                                    

Bir tarafta milliyetçilik naraları atacaksın. Diğer taraftan da  emperyalist  ülkelerin silahını tüketmek için barış sürecine  engel  olacaksın. Kardeşlik hukuku nerede kaldı o zaman?                                                        

Kürtler Anayasa' nın tek maddesinde geçmiyor. Kürt realitesi-sorunu, din üstündeki baskı ve kemalizm sorgulanmalıdır.    

Aksi takdirde ülkemizin  yerinden çıkmış  omurgası acı ile kıvranacaktır. Üç temel sornumuz çözülmeden bize rahatlık olmaz , ekonomide gelişmede olmaz . 

Bunu anlamayan Kuran-ı  Kerim'e şirk koşar. Terörün devamını isteyen kim varsa ocağı sönsün. Bir elinde bira, dilinde tekbir nasıl olacak bu milliyetçilik? Hiç bir dinde eline silah alıp insan öldürme yetkisi verilmemiştir . 

Dürüst milliyetçinin ayakkabısında su içerim. Kim bu milliyetçi, dürüst, çalışkan, namuslu, helal, kişisel temizlik harici çevresini temiz tutan verilen görevi dürüst yapan kişileri sevmeyen ülke toprağı bunlardan davacı olacaktır. 

Biz bu hale neden geldik şimdi biraz anlaşıldı mı? Tek bayrağımız mevcut  ama siyasi ideoloji bizi paramparça etti.

Gel gelelim bıyık dahil simgelerle, işaretlerle devlet memuru siyasi parti ablemleri taşıyarak taraf değiller miydi?

Dokularımıza işlenen bu ayrışık son iktidarın AKP başarısı sonucu devletin devlet olduğu  kararlı bir şekilde siyaset yapıldığı için ekonomik ve siyasal  iyileşme başlamadı mı?                                                            

Banka hortumcuları, mafya, ergenekon, sağlık alanındaki reform, eğitim sisteminde yapılan güzellikleri görmezden gelmek insafsızlıktır.                                                           

Artık çekilin, aradan gidin yılardır sıfır çeken, sembolik partiler! Yeter! İnsanlığa son bir hizmetiniz olsun.          

Tek amaç bayrağımızı yükseklerin en yükseğine çekmek ortak paydamız olsun. Geçici olan beşeri hayatın sonu, manevi hayattaki rahatlığımız olsun.

Toprak davacı olmadan ortak değerlere destek verelim . Göz yaşının artık akmadığı herkesin empati kurarak, sevgi,hoşgörü, anlayış  rotamız olsun .

Hepimizi kabul edecek tek yer toprağımızdır. Daha fazla üzmeden dava dilekçesi itiraz süresi dolmadan destek olalım. Aksi takdirde tarih kimseyi affetmez.  

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 24
: 479
Kayıt tarihi
: 19.12.11
 
 

Haci Nazli. Celal Bayar Üniversitesi VARLIĞIMLA KİYMETİMİ BİLMEYENLERİ YOKLUĞUMLA TERBİYE EDERİM...