- Kategori
- Futbol
8-0 ve ötesi

Türkiye dün tarihinin büyük hezimetlerinden birisini yaşadı.
Beşiktaş, Liverpool karşısında 8 - 0'lık bir mağlubiyet alarak Şampiyonlar Ligi'nin en farklı skoruna imza atmış oldu.
Olayın futbol yönü konusunda söylenecek çok şey var elbet ancak ben bir başka yönde yaklaşma yanlısıyım.
Bu maçtan önceki Fenerbahçe derbisinde 90+5'de faul gerekçesiyle verilmeyen golden sonra Beşiktaş'ın sürekli hakemleri eleştirmesi ve yanlı tutum sürdüğü için biz ligden çekiliyoruz paf takımları süreceğiz şeklinde açıklamaları bir anlamda kaosun başlangıcını getirdi.
Türkiye'de bir modadır zaten hakemleri eleştirmek.
Çoğu zaman dev ekranlarda 50 defa tekrarlattırılıp karar verilen konularda hakemlerin tek seferde karar vermesi ve bunu hatasız yapması beklenir.
Burda hata kavramı da kendi içinde ikiye ayrılıyor.
Kime göre, neye göre?
O günkü pozisyon fauldü ya da değildi uzun uzun tartışılır ancak bunun sonucunda birilerini suçlamak, sataşmak beraberinde nelere mal olur canlı bir örnek de gözlerimizin önüne serilmiş oluyor.
Herkes önce kendinden mesuldür.
Dün Beşiktaş tarihin en büyük hezimetini yaşarken, suçlu kim olacak?
Yine mi hakemler?
Ya da UEFA yönetimi yanlıdır.
UEFA başkanlığı diğer kulüplerin başkanlarıyla bağlantılıdır.
8 - 0'lık skor elbette büyük bir hezimet ancak bundan ders çıkarmak ve gerekli önemleri almak gerekir.
Hayıflanmanın kimseye bir faydası olmaz.
Bu hem kulüplerimiz hemde ülkemiz adına önemli bir adım olacaktır.
*
Takım yönetimi de başkalarını suçlamadan önce şapkalarını önüne alıp düşünmek zorunda.
Yoksa daha çok 8 - 0'lar onları beklemektedir.
Özgün Kaplama