Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mart '12

 
Kategori
Haber
 

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün resmi tatil ilan edilmesi

8 Mart Dünya Kadınlar Gününün resmi tatil ilan edilmesi
 

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün resmi tatil olması için bir kanun teklifi vermiş.

 http://haber.gazetevatan.com/chpli-kaleliden-8-mart-teklifi/434871/1/Gundem
 
8 Mart'ın, tıpkı 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim, 1 Mayıs'da olduğu gibi resmi bayram günleri arasına alınması teklif ediliyor.
 
Gerekçede, Arnavutluk, Cezayir, Ermenistan, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Brezilya, Burkina, Fas, Kamerun, Çin, Küba, Gürcistan, İtalya, İsrail, Laos, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Moldova, Moğolistan, Karadağ, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Tacikistan, Ukrayna, Özbekistan, Vietnam ve Zambiya’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tatil olarak kutlandığı ve 8 Mart’ın ülkemizde de resmi tatil ilan edilmesiyle ekonomik  anlamda bir kayıbın söz konusu olmayacağı, bütün dünyanın ortak değeri olan emek, barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesine ülkemizin kadınlarının da aktif katılımının önünün  açılacağı belirtilmiş.
 
Türkiye'de kadın-erkek eşitliği anlamında büyük eşitsizliklerin, sıkıntıların var olduğunu hepimiz biliyoruz ama özellikle son yıllarda kadın cinayetleri konusunda dramatik bir artış yaşandı.
 
Çağ ilerledikçe kadının toplumdaki yeri sağlamlaşacağına, kadınlarımız güvenceye kavuşacağına tam tersi bir durumla karşı karşıyayız.
 
Bence bu teklif yasalaşırsa toplumda kadına karşı bakış açısı değişebilir. Toplumdaki bilinçlenme artar, kadınların toplumsal sorunlara müdahil olmalarının yolu açılır, en azından genç kadınlarımız bundan sonra daha bilinçli olurlar.
 
Daha dün Milliyet gazetesinde kadınlarımızın dünyadaki durumları ile ilgili çok çarpıcı bir haber vardı.
 
http://dunya.milliyet.com.tr/turk-siyasetinde-kadini-ara-ki-bulasin/dunya/dunyadetay/04.03.2012/1510841/default.htm
 
Habere göre Birleşmiş Milletler’in hazırladığı “2012 Siyasette Kadın Haritası”nda, Türkiye’nin siyasetteki kadın ortalamasında 143 ülke arasında 88. sırada geliyormuş. Bu kulvarda Norveç, İsveç, Finlandiya, İzlanda gibi ülkeler başı çekiyormuş. Arap ülkelerinin durumu ise en kötüsüymüş. Listeye göre dünyada sadece 8 ülkede kadın devlet başkanı ve 17 ülkede kadın başbakan varmış.
 
Kadınlarımızın sosyal statülerinin artırılması konusunda ülkemizin daha çok yol alması gerekiyor.

Anayasamızda da kadınlara karşı pozitif ayrımcılık yapılacağı son referandumda onaylanmıştı.

Artık bu iyi, güzel uygulamaların daha pratik bir şekilde yaşama geçmesinin sağlanması toplumun gelişimi açısından bence çok önemli.

 
Toplam blog
: 648
: 2341
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

1995 ODTU Fizik Lisans, 1998 ODTU Fizik Yüksek Lisans (Biyofizik)  mezunuyum. Özel sektörde kalit..