Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ekim '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Beslenmemizi televizyon ne kadar etkiliyor?

Beslenmemizi televizyon ne kadar etkiliyor?
 

saglikli-yasami-kesfedin


Geçtiğimiz günlerde Canan Karatay ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın karşılıklı sözlerine istinaden böyle bir yazı paylaşmaya karar verdim. Yapılan araştırmalara göre Canan Karatay gibi uzmanların veya diyetisyenlerin televizyonda yaptığı açıklamaların ardından ürünlerde gözle görülür bir satış artışı gözlemleniyor. Peki bu yönlendirmelere gerçekten gerek var mı?

Söylemek istediğim; ceviz ve zeytinin yararlı olduğunu 100 kişiye sorsanız 99'u söyler. İnsanlarımızın yönlendirilmeye olan ihtiyacı ve televizyona olan bağımlılığı beslenmemizi çok fazla etkiliyor. Dijital mecralarda yayılan söylentiler yerine aslında herkesin bildiği ve sağlıklı olduğuna inandığı besinleri tüketmek en doğrusu. Herkesin bilmesi gereken bir konu var: doğal ve organik ürünlerin hepsi faydalıdır. Bunların faydalı olduğunu hiçbir yerden duymanıza gerek yok. Vücudunuzu en iyi kendiniz tanırsınız. Size iyi gelecek besinleri keşfederek beslenme düzeninizi ayarlayabilirsiniz. Yaşadığınız şehirde fast food ve dışarıdan tüketmek çok yaygınlaşmış olabilir. Ancak yöresel ürünleri satışa sunan birçok alan var. Bu alanlara yönelirseniz beslenmenizi düzene sokarak sağlıksız yaşamdan uzaklaşabilirsiniz.

Uzun yıllar fazla kilolardan şikayetçi bir bireydim. Bu kilolardan nasıl kurtulduğumu çok net olarak psikolojiye bağlayabilirim. Kendinizi ne yerken iyi hissediyorsunuz? O yiyecekten vazgeçmeyin. Dışardan tüketime son vererek yöresel ve doğal ürünlere yönelin. Bunları herhangi bir diyetisyenden duymanıza gerek yok. Kendi programınızı kendiniz yapın. Motivasyona ihtiyaç duyduğunuzda kendinizle başbaşa kalın. Sporu hayatınızdan eksik etmeyin. Doğal ürünler benim için önemli bir dönüm noktası olmuştu. Birçok kez sağlık uzmanları ve diyetisyenlerle bir araya geldim fakat tek kazancım kendimi rahatlatmak ve motivasyon oldu. Tabi ki sağlık uzmanlarının size katacakları çok fazla olacaktır ancak beslenmenize dikkat edecek kişi sizsiniz. Kimsenin sizi yönlendirmesine ihtiyaç duymadan bunu başarabilirsiniz!

 
Toplam blog
: 16
: 157
Kayıt tarihi
: 11.03.16
 
 

Marmara Üniversitesi Gazetecilik bölümünde eğitimime devam ederken sürekli seyahat etmeye çalışıy..