Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ekim '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Yeşil zeytinli patlıcan salatası

Yeşil zeytinli patlıcan salatası
 

Misafirliğe gittiğinizde ev sahipleri bazen önünüze konserve patlıcan salatası çıkarabiliyorlar ve anlaşılmadıklarını düşünüyorlar bir de lokantalarda da bu durum başınıza gelebiliyor. Patlıcan salatasının konserve olanını nasıl ayırt ederim derseniz limon rengine yakın açık bir renk oluyor evde yapılanı ise bej rengi oluyor yani koyu renkli bir salata yeni yapılmış bir patlıcan salatası oluyor.

Siz en iyisi layıkıyla bir patlıcan salatası yemek istiyorsanız evde kendiniz yapın.  İster sade, isterseniz de sarımsaklı ve yoğurtlu olarak yapabilirsiniz ama sade olunca patlıcan öz tadını kaybetmemiş oluyor. Patlıcan salatasının yanında tuzsuz kırma yeşil zeytin veya normal yeşil zeytini de hafif yağlayarak tüketirseniz tadına doyum olmuyor.

Malzemeler:

4-5 tane patlıcan

1 tabak yeşil zeytin

2 diş sarımsak

2 çorba kaşığı zeytinyağı ve biraz tuz (yağ ve tuz miktarı size kalmış)

Yapılışı:

Yıkanmış patlıcanları ocağın üstünde kabuklarıyla beraber közleyin ve patlıcanlar yumuşayınca kabuklarını soyun.

Patlıcanları bir parmak kalınlığında kıyın, 2 diş sarımsağı ezin ve zeytinyağı ilave ederek patlıcan salatasının yanına yağlanmış kırma yeşil zeytinleri dizerek servis yapın.

Afiyet olsun. 

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..