Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ekim '16

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Pratik Domates Sosu yapımı

Pratik Domates Sosu yapımı
 

Mevsimi geçmeden domates sosu yapmanın tam zamanı, tarla domateslerinden yapılan domates sosu daha da lezzetli oluyor. Fazla zahmete katlanmak istemiyorsanız ve el bileğinizin gücü yoksa kavanozları kaynatmadan en az 3-4 ay vadeli domates sosu yapabilirsiniz. Son derece pratik  ve zahmetsiz olan bu yöntemle domates soslarınız hiç bozulmayacaktır. Bunun için elinizde dar kapaklı pet şişelerin olması gerekir bir de bu yaptığınız domates soslarını buzdolabında sebzeliğin üstünde saklamanız gerekir. Sebzeliğin üst kısımları buzdolabının en soğuk olan yerlerinden biridir. Çok yer işgal etmemesi için pet şişeleri dikey değil yan yatırıp koymanız gerekir.  2,5 litrelik 5 tane pet şişe koyarsanız 12,5 litre domates sosu elde etmiş olursunuz ki kışı geçirmiş olursunuz.
 
Hızlı bir şekilde ve yorulmadan yapmak istiyorsanız belli zaman aralıklarında düdüklü tencerede 4 er kiloluk yapabilirsiniz.  Benim vereceğim tarif 4kilo domates için zira ben kendime 4 er kiloluk yaptım. İçine 4 tane yeşil biber ve acı kırmızı pul biber koyarsanız da lezzeti ve dayanma gücü daha çok artar.
 
Buzdolabında her an bulunsun diye sadece kış için değil yazın da domates sosu yaptım ki bana kolaylık olsun ve yemek yaparken buzdolabında hazır olsun. Çorbaya, kızartmaya, sulu yemeklere, et yemeklerine konuldu mu yemeğin lezzeti daha çok artıyor ve içindeki likopen ile erkeklerdeki prostat kanserini önlemenin bir numaralı çarelerinden biri domates sosu tüketimi.
 
Malzemeler:
 
4 kilo tarla domatesi                                              
 
2 çorba kaşığı tepeleme deniz tuzu veya kaya tuzu
 
1 küçük Türk kahvesi fincanı zeytinyağı
 
1 çorba kaşığı tepeleme acı kırmızı pul biber
 
4 tane sivri biber
 
Yapılışı:
 
Çabuk ve lezzetli olsun diye düdüklü tencere kullandım ve hiç su koymadan pişirdim.
 
4 kilo domatesi yarım haşlanmış yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp diğer malzemelerle birlikte düdüklü tencereye koyun.  Tencerenin buharı çıktıktan sonra ocağın altını kısın ve domatesleri 30 dakika pişirin. Tencere soğuyana kadar kapağını açmayın, soğuduktan sonra el blendırı ile domatesleri sos haline getirin ve bir huni kullanarak pet şişelere doldurun. İsterseniz daha da emniyetli olsun derseniz az miktarda tereyağı veya margarini eritip pet şişeye çok az dökün ki domates sosunun hava ile teması tamamen kesilsin.
 
Şişelerin ağzını sıkıca kapayarak ve şişeleri yan yatırarak buzdolabının en soğuk yerine yan yana dizin.
 
Afiyet olsun.
 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..