Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ağustos '16

     
    Kategori
    Futbol
     

    Değişen ve gelişen Galatasaray

    Nihayet beklediğimiz yeni sezon başlangıcı yapıldı. Geçilen ilk hafta ile beraber lige en iyi giriş yapan takımlardan birisi de Galatasaray oldu. Tartışmaların eşiğinde geçen yılı kupa ile kapatsada Riekerink'in ne yapacağı da büyük soru işaretlerinden birisiydi. İlk hafta ile beraber problemli bir oyunla Karabük karşısında ecel terleri döken ve uzatmada gülen Galatasarayda, galip gelinmesine rağmen birşeyleri düzeltme isteği ve oynanan oyundan tatmin olmama duygusu büyük bir olgunluk göstergesiydi. Zira, özellikle Türk futbolunda "galip gelelim de nası olursa olsun" klişesi takımların en büyük düşmanı oldu ve olmaya da devam ediyor. Ancak, bu hafta Akhisar karşısındaki Galatasaray özellikle toplu oyunda çok iyi işler çıkardı. Bir ara topla oynama yüzdeleri gösterildiğinde, %84 e %16 lık durum bunun büyük göstergelerindendi. Aslında Galatasaray hücuma gitmekte sıkıntısı olmayan takımdı. Geçen yıl da, şampiyon Beşiktaşın ardından en çok gol atan 2. takımdı. Özellikle forvet bölgesindeki sıkıntının giderilmesi, kadronun genişlemesi Riekrink in felsefesinin yavaş yavaş oturması bize iyi futbol seyrettirdi. 

    Sıkıntılar ise hala mevcut. Özellikle defans hattındaki sıkıntı büyük dikkat çekti. Chedjou'nun konstantrasyon bozukluğu ve yaptığı hataları Musleranın performansı kurtardı. Riekerink'in çözmesi gereken en önemli sıkıntılardan birisi bu. Hücum hattındaki sıkıntı da önemli bir pay sahibiydi. Özellikle Eren'in oyundan çıkması ile hakimiyeti belli bir nebze de olsa Akhisar a kaptıran Galatasaray 'da o sıkıntı Sigthorsson trasnferilye aşılabilir gibi gözüküyor. Zira, bu yaz gerçekleşen Euro 2016 da İzlanda adına önemli işler yaptı. Her ne kadar Nantes'deki performansı  iyi olmasa da Galatasaray'da bir Elmander etkisi yaratması aşikar...

    De Jong transferiyle beraber orta sahada da kesici ön libero boşluğunu doldurmayı planlayan Galatasaray bu yılki transferlerde gerçekten nokta atışı yapıyor. De Jong sert futbolu ile ön plana çıkan bir oyuncu Türkiye'de tartışmalara neden olabilir. Ancak, Galatasaray taraftarının özlediği "Melo tipi oyuncu" modelinin belki de Dünya futbolundaki sayılı muadillerinden. Kısacası, transferlerle kadrosunu derinleştiren, geliştiren ve geçen yıla göre transferde büyük başarı yakalayan Galatasaray bu sene şampiyonluğun en büyük adaylarından birisi olacak gibi gözüküyor.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 68
    Kayıt tarihi
    : 31.08.16
     
     

    Beykent Üniversitesi 2016 iktisat mezunu, futbol aşığı sıkı takipçisiyim.    ..