Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mayıs '11

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Demokrasi ve Bahçeli

    Hepimizin yakından takip ettiği gibi, Türk siyasi hayatının şu anda üç büyük partisinden biri olan MHP'de, bazıları Genel Başkan Yardımcısı makamında olmak üzere üst düzey milletvekili ve parti mensuplarının gizlice çekilmiş video görüntüleri ortaya çıktı. Bu videolarda, genellikle parti mensuplarının evlilik dışı ilişkileri ve kadınlarla seviyesiz ortamlarda yapılan çok vahim açıklamalar ortaya konuyordu. Hele, ilk yayınlanan videolarda, Recai Yıldırım'ın sözleri gerçekten şok edici ve üzücüydü. Bunun yanında Yıldırım'ın Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğunu bilmek de ayrı bir üzüntü kaynağı oldu. 

    Şurası bir gerçek: İnsanların evlerine girip kamera yerleştirerek en mahrem görüntülerini çekmek elbette çok ahlaksızca bir davranıştır. Ancak, ben açık yüreklilikle görüşümü ifade etmek istiyorum: Eğer, Türk-İslam Ülküsü'ne inandığını savunan bir partide, üst yerlere kadar gelebilmiş, bu derece ahlaksız, bu derece sapık insanlar var ise ve bunlar ileride öyle veya böyle bu ülkede bakan olabilir durumdalar ise, ben bir Türk vatandaşı olarak böyle insanları siyasi hayatta görmek istemiyorum. Bir Genel Başkan Yardımcısı, kendisine oy veren sağ seçmene "Gülle, yuvarlak, Allah onların belasını versin!" gibi sözler söyleyebiliyorsa; yaptığı yolsuzluğu ve karşılığında istediği menfaati ("avrat") açıkça söyleyebiliyorsa, ben bu tür adamlara oy verilmesini istemiyorum. İşte bu videolar, her ne kadar ahlak dışı bir şekilde çekilmiş olsalar da, bu tür insanların gün yüzüne çıkması için "faydalı" oldu diyebilirim. 

    Gelelim MHP'nin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Bahçeli'nin bu olaylardaki sorumluluğuna. Bence en başta istifa etmesi gereken kendisidir. Zira, öncelikle Bahçeli siyaseten ve devlet adamlığı konusunda yeterli değildir. Devlet adamlığı ciddiyet ve hitabet gerektirir. Bahçeli ise şu anda internette en çok izlenen ve kendisine en çok gülünen liderdir. Aynı zamanda hitabeti de yetersizdir. Bahçeli aynı zamanda, bu şahsiyette bir adamı (Yıldırım) kendine yardımcı yapabilmiştir. Hem de kadın ve aileden sorumlu!.. Bu tam bir gaflet değildir de nedir?! Bütün bunlara rağmen, ben yine de seçimlerde MHP'nin barajı geçeceğini ve Bahçeli'nin de koltuğu bırakmayacağını düşünüyorum. Çünkü MHP tabanı demokrasiyi özümseyememiş, hala "O bizim Genel Başkanımız'dır, beğenmesek de oy vermek zorundayız." anlayışı içerisindeler. Bu anlayışın demokrasiyle bağdaşır bir yanının olmadığı açıktır. Ve bu mantıkla, beğenmediğimiz halde bir Başbakan da pekala yıllarca bu ülkeyi yönetebilir! Bu anlayış sakattır!.. 

    Sonuç olarak, bence Bahçeli seçime kadar görevine devam edip seçimden sonra istifasını sunmalıdır. Böylece, MHP içini temizleyebilecek ve daha güçlü bir şekilde yoluna devam edebilecektir. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 132
    Kayıt tarihi
    : 24.05.11
     
     

    Ben hukukçuyum, siyasi tartışmalara ilgi duyuyorum. Bloglarımı da genellikle bu konuda yazmayı düşün..