Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Eylül '20

     
    Kategori
    Haber
     

    DURAKTAN CANLI UYARI

    TÜRKİYE'DE İLK, DURAKTAN CANLI UYARI

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, alışık olmadığımız bir ilke imza attı. Türkiye genelinde yerel yönetimler covid-19 önlemleri ve uyarıları kapsamında sıkı çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalardan farklı olarak Başkan Uğur İbrahim Altay etkili ve şaşırtıcı bir halkla ilişkiler faaliyeti gerçekleştirerek farkındalık yarattı. Maske takarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek kendimizi ve çevremizi riske atmamamız gerektiği konusunda vatandaşları toplumsal duyarlılığa davet ediyor.

    Covid-19 sürecinde hem dezenfeksiyon çalışmalarını hem de toplumsal duyarlılık çalışmalarını sıkı sürdüren Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de yerel yönetimlerde ilk kez uygulanan durakta canlı kamera sistemini hayata geçirdi. Belediye, şehrin en kalabalık merkezlerinden Alaaddin Tepesi’ne yakın bir otobüs durağındaki billboardı dijital ekrana çevirerek ve canlı kamera sistemi kurarak maske ve sosyal mesafeyi korumak için vatandaşlara canlı uyarılar yapıyor. Aniden ekrana yansıyan Başkan Altay'ı karşılarında gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Başkan Altay, canlı yayında maske kontrolü yaparak, maskesiz dolaşanları uyararak, korona virüse karşı duyarlı olma çağrısı yapıyor. Durakta canlı kamera sistemi ile maske takmayan ve sosyal mesafeye dikkat etmeyen vatandaşları uyaran Başkan Altay görenlerin ilk baktıklarında şaşkınlıkla izlediği daha sonra samimi ve canlı görüşerek vatandaşların şaşkınlığını gideriyor.  

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Canlı yayın sistemi kurarak otobüs duraklarında başlattığımız teknolojik hizmet bu alanda ülkemizde bir ilk. Pandemi sürecinde korona virüs salgınının yayılmasını önlemek için her türlü imkânı kullanmaya devam edeceğiz. Korona virüs belasından kurtulmak, salgının artış hızını kesmek için gereken her imkânı seferber ediyoruz. Bu salgından kurtulup, eski rahat günlerimize elbet döneceğiz. Vatandaşlarımızın bu süreçte sabırlı olmalarını ve kurallara uymalarını rica ediyorum" dedi.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 79
    Kayıt tarihi
    : 06.09.20
     
     

    Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi/ PR Halkla İlişkiler Dergisi/ Yazar Yazmayı seven, yazdıkça ..