​ Meydanların zaferi / Siyaset / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '07

     
    Kategori
    Siyaset
     

    Meydanların zaferi

    Meydanların zaferi
     

    Ankara'da bir Cumhuriyet Mitingi yapılacağını ilk öğrendiğimde çok sevinmiştim. Geç kalınmış bir eylem olduğunu düşündüğüm için, ne de olsa İstanbul'da bir benzeri yapılır demeden, trene atlayıp Ankara'nın yolunu tuttum. Ankara'da, hayatımda gördüğüm en büyük kalabalıkla karşılaşmanın mutluluğunu yaşarken, bir yandan da Ankara Mitingi'ni darbeci ilan eden tepkilerle karşılaştım. Kimilerine, Cumhuriyet mitingleri darbeci ve anti-demokrat eylemler olarak görünüyor ya da öyle görmek istiyorlar.

    Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; bu mitinglere katılan milyonların, kürsüde söylenen her söze katıldığını kesinlikle iddia edemeyiz. O yüzden bu mitingleri desteklemek, kürsüde söylenen her düşünceyi tasvip etmek anlamına gelmiyor.

    Cumhuriyet Mitingleri Anti-demokrat mı?

    Milyonlarca insanın (halk yığınları) belli bir zaman ve mekanda, belli bir görüş doğrultusunda birleşmesi demokrasi adına takdir edilesi bir davranıştır. "Ne şeriat ne darbe" sloganını benimseyen bir eyleme milyonların katılması, adeta askere, "biz gerekli muhtırayı veriyoruz" mesajının iletilmesi son derece demokratik bir harekettir.

    "Birleşin!"

    Mitinglerde atılan "birleşin" sloganı, ANAP-DYP birleşmesinin en büyük nedenidir. Merkez soldaki hareketlenmeleri de bu slogan tetiklemiştir. Umuyorum ki en kısa zamanda solda birleşme gerçekleşir. Bu birleşmeler sayesinde yüzde 10'luk barajı aşamayan oyların sayısı azalacaktır; bir başka deyişle, TBMM'nin temsil oranı artacaktır.

    Cumhuriyet Mitingleri sayesinde partiler birleşiyorsa ve bu sayede TBMM daha geniş bir temsile kavuşuyorsa, özlediğimiz demokrasi hayata geçiyor demektir.

    Ne mutlu laiklik ve demokrasi adına yürüyenlere...

    Saygılarımla

     
    Toplam blog
    : 1
    : 466
    Kayıt tarihi
    : 16.01.07
     
     

    İstanbul'da ikamet ediyorum, üniversite öğrencisiyim...