Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '12

     
    Kategori
    Ekonomi - Finans
     

    Morfikirler

    Morfikirler
     

    morfikirler


    Farklı ülkelerden farklı iş fikirlerini derlediğimiz bu yazımızdaki iş fikirlerinin tek ortak özelliği ihtiyaçlara cevap vermesi. İnsanların eğlenceye, güvenliğe, keyfine ve meraklarına göre bir çok iş fikri ortaya çıkıyor. İşte bunlardan bazıları

     1- Tayland Yüzen sinema : Yüzen sinema, iki kaya arasına yerleştirilmiş yüzen bir ekran ve ondan bağımsız, yüzen bir oditoryumdan oluşuyor.Ole Scheeren tarafından tasarlanan, "Archipelago Cinema" iki kaya arasına yerleştirilmiş yüzen bir ekran ve ondan bağımsız, yüzen bir oditoryumdan oluşuyor. Yüzen salonun yapımında Tayland'ın yerel balık çiftliklerinden esinlenilmiş. İnşaatında geri dönüşüm ürünleri kullanılarak, ekolojik sürdürülebilirlikte desteklenmiş. 
     
    2-Hollanda Uçan Otomobil : Daha önce Terrafugia Transition adlı otomobil piyasa çıkmıştı şimdi Hollanda'da üretilen bir uçan otomobil olan Pal-V One piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. PAL-V One karada 180 km/s hız yapıyor havada ise uçma performansına göre aynı hızı yakalayabilen bu araç 165 metrelik bir piste ihtiyaç duyuyor. 910 kilo yükü havada tutabilen bu araç ve diğer araçlar yakın gelecekte havalarda dolaşmaya başlayacak. Umudumuz ülkemizde daha araç üretememiş olsakda bari en azından hava araçları üretmeliyiz. Neden bu araçları üretip yurt dışına satamayalım :)
     
     
    3- İtalya Motosikletler hava yastığı : İtalyan şirket DAINESE Motosiklet üzerinde olanların korunması için bir hava yastığı sistemi geliştirmiş. DAINESE daha önce yarış profesyonelleri için kıyafet içine dikili bir hava yastığı üretmişti Şimdi ise Sokakta biniciler içinde uygun bir hava yastığı üretti ve test etti. Motosiklet Forumlarında sıkça konuşulan bu konu bu iş fikrinin ne kadar gerekli olduğuna da işaret ediyor
     
    4- Fransa Araçlara özel espresso makinesi : Fransız Handpresso markası, araçlara özel espresso makinesi üretti. Handpresso Auto, normal bir bardak tutucu ve 12 Voltluk araba çakmağı ile çalışıyor. Bizim ülkemizde nasıl rağbet görür bilemiyoruz ama Türk kahvesi ve sallama çay içmek isteyenler için bu tarz bir araç aksesuarı geliştirebilir.
     
    5- İspanya İpad Kiralama : İspanya'da PadInTheCity isimli firma Turistlere günlüğü 25 eurodan İpad kiralıyor. İçerisinde Turistler için uygualmalarında yer aldığı tablet kiralama sistemi ülkemizdeki turizm bölgelerinde de rağbet görebilir. Gerçi bizde turizme yönelik uygulama sayısıda çok az. Bu yüzden bu fikri de ayrı olarak yazabiliriz.
     
    6- Norveç Geçici Köpek Barınakları : Geçici Köpek Barınağı fikri Henrick Eriksson'a ait. Henrick Eriksson Norveç'te evcil hayvan sahiplerine 10 Norveç Kronu karşılığında hizmet veriyor ve karşılığında müşterileri alışveriş yaparken hayvanlarını kilitlenebilir dolaplara koyuyor. İlginç bir fikir olsa da talep görüyor.
     
     
     
    Toplam blog
    : 1
    : 941
    Kayıt tarihi
    : 26.07.12
     
     

    iş fikirleri, girişimcilik ve bayilik üzerine bir web portalının sahibiyim. ..