Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Şubat '11

     
    Kategori
    Deniz Mahsulleri
     

    Tarator

    Tarator
     

    Balıkları ayıkladığımda bazıları yumurtalıydı


    sunulabilecek güzel bir meze oldu. Tarifteki miktarları azaltım. Benim elimde 100 gr yumurta yoktu. 

    Mutfak: Türk Mutfağı
    Süre: 30 dakika
    Porsiyon: 6 kişilik
    Malzeme:
    100 gram balık yumurtası
    2 dilim bayat ekmek içi
    1 kahve fincanı süt
    1 su bardağı zeytinyağı
    1-2 çay kaşığı kırmızı biber
    1 adet limonun suyu
    1/2 çay kaşığı tuz
    Yapılışı:
    Bayat ekmek içleri bir kabın içine ufalanır.
    1 fincan kaynar süt üzerine dökülerek karıştırılır. 

    Balık yumurtalarını taşıyan zar kesilerek, yumurtalar sıyrılır
    Balık yumurtaları da eklenerek pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırılır.
    Limon ve zeytinyağı yavaş yavaş ilave edilir.
    Tuz ve kırmızı biber ilave edilerek servis tabağına konur.Kenarlarını maydanozla süsleyebilirsiniz. 

     
    Toplam blog
    : 1
    : 425
    Kayıt tarihi
    : 09.02.11
     
     

    Hayatı seven bir insanım. Her konuda elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım. Gerektiğinde çılg..