16 Şubat '11
- Kategori
- Deniz Mahsulleri
Tarator
Balıkları ayıkladığımda bazıları yumurtalıydı
sunulabilecek güzel bir meze oldu. Tarifteki miktarları azaltım. Benim elimde 100 gr yumurta yoktu.
Mutfak: Türk Mutfağı
Süre: 30 dakika
Porsiyon: 6 kişilik
Malzeme:
100 gram balık yumurtası
2 dilim bayat ekmek içi
1 kahve fincanı süt
1 su bardağı zeytinyağı
1-2 çay kaşığı kırmızı biber
1 adet limonun suyu
1/2 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
Bayat ekmek içleri bir kabın içine ufalanır.
1 fincan kaynar süt üzerine dökülerek karıştırılır.
Balık yumurtalarını taşıyan zar kesilerek, yumurtalar sıyrılır
Balık yumurtaları da eklenerek pürüzsüz hale gelene kadar iyice karıştırılır.
Limon ve zeytinyağı yavaş yavaş ilave edilir.
Tuz ve kırmızı biber ilave edilerek servis tabağına konur.Kenarlarını maydanozla süsleyebilirsiniz.