Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Temmuz '07

 
Kategori
Blog
 

Blog delilerim

Blog delilerim
 

Aziz Nesin’in “Benim Delilerim” kitabını okuyalı yıllar oldu.

Aziz Nesin, yaşadığı çevredeki insanları, yazarçizer takımını, gözlemlerine dayanarak, isim vermeden deliler sınıflandırması yapmıştı. Delileri bulmak ise okuyucuya bırakılmıştı.

Aziz Nesin’in bulmaca gibi delilerini bulmak için günlerce uğraşmıştım.

Bir büyük blog çevremiz oluştu. Zaman içinde birbirimizi tanır olduk.

Bu blog sayfalarında birçok deli var. Bu delilerin en başında ben varım.

Zaten bunu hakkımda bölümünde belirtmiştim. Delinin halinden deliler bilir. Ben de kendi delilerimi belirledim.

Ben de blog delilerimi, bulmaca haline getireceğim doğal olarak.

Bu o kadar kolay bir iş değildi. Çok blog okumak gerekiyordu. Doğrusu arkadaşlarım alınacak diye biraz çekiniyorum. Her ne kadar, bir bulmacaya dönüştürmüş olsam da konuyu, yine de kolay bir durum değil.

*Kendisini editör sanan blog delilerim: Blog yazarlarının yaptığı, yazım yanlışlarını hemen yüzlerine vururlar. Bu konuda kendilerini uzman sanırlar.

*İşleri güçleri belden aşağı yazılar yazan delilerim: Nerden nasıl bulurlar bu kadar konuları. Ballandıra ballandıra yazarlar. Doğrusu çokta okunurlar. Merakımızdan durmadan tıklayıp duruyoruz onları. Onlar da tıklandıkça gaza geliyorlar.

*Hikâyeci blog delilerim: Doğrusu öyle güzel uydururlar ki okumak için can atarsınız. Sonra da kendinizi kandırılmış hissedersiniz. Ama daha sonra öyle bir hikâye ile gelirler ki tekrar okumak zorunda kalırsınız. Anlatımları da çok güçlüdür bu delilerin. Bunlardan roman yazarı çıkarsa şaşırmayın.

*Spor delilerim: ortaya bir şey atarlar, aslında kendileri de pek inanmazlar ama okuyucunun tepkisine meraklıdırlar. Ben yine de onları çok önemsiyorum. Ara sıra güzel yazılar da yazıyorlar.

* Sosyal delilerim: Yardım kampanyaları, blog buluşmaları düzenlerler, romantiklerdir. Çağdaş yüzlerini göstermeye bayılırlar. Bunlar da benim sosyal delilerim. Doğrusu bu delilere hayranım. İlerde bunlardan da lider konumuna geçenler olabilir.

*Kendisini bulunmaz Hint kumaşı sanan delilerim: Bunlar konularında ihtisas yapmışlardır, ya da kendilerine öyle bir hava verirler. Çok ciddidirler. Bu yüzden okuyucu kaybederler. Ama çok güzel yazılar da yazabiliyorlar. Biraz sağına soluna bakınsalar, daha iyi olacak.

*Gizemli delililerim: Bir bulmaca gibidirler. Hep bulmaca gibi kalmayı severler. Yüzlerini göstermezler. Doğrusu çok heyecan vericidirler. Gizemlerini bozarlarsa, büyü bozulacak gibidir. Yüzlerini fazla eskitmek istemezler. Ara sıra görünürler, nazlıdırlar.

*Benim şıp sevdi delilerim: Daldan dala atlamayı çok severler. Kim ne yazmış, nasıl yazmış hangi dalda yazmış, en çok kim okunmuş hemen tespit ederler. En çok okunmuş daldan, hemen bir yazı yazarlar. Çok okunmak sevdalısıdırlar. Bloğa yeni katılan yazarlara mutlaka bir hoş geldin mesajı çekerler.Hep bir telaşın içindedirler.

*Oyun meraklısı delilerim: Bunların işi gücü blog yazarlarıyladır. Dalga geçerler şakalaşırlar, espri yaparlar, küserler barışırlar, ikişerli üçerli buluşurlar, keyflerine düşkündürler. Birine laf atmadıkları zaman rahatsız olurlar. Blog içi işleyişin hareketli organlarıdır.

Daha o kadar çok delim var ki! Onları bir deli olarak, çok seviyorum.

İyi ki varsınız benim delilerim. Delilerimizin artması dileğiyle...

 
Toplam blog
: 1410
: 1053
Kayıt tarihi
: 04.11.06
 
 

Emekli öğretmenim ve  emeklemeye devam ediyorum.  Emeklilik yaşamın sonu değil, yaşama yeni amaçl..