Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '07

 
Kategori
Basın Yayın / Medya
 

ATV ve Sabah’a neden el konuldu?

ATV ve Sabah’a neden el konuldu?
 

“ATV ve Sabah’a neden el konuldu?” sorusunun yanıtını hep merak ettim. Bu akşam ATV’de haberleri izledikten sonra bu sorunun doğru yanıtını buldum. Haberde sanki CHP’ye saldırmak için bir fırsat bulmuşlar ve onun üzerine atlamışlardı. Anıtkabirde bir izdiham olmuş, bir organizasyon bozukluğu yaşanmış. Bunu Internet’te okuduğum tüm gazeteler ve televizyonda izlediğim haberler verdiler. Hepsi bir izdihamdan sözettiler. ATV ise bunu bir “rezalet” olarak niteledi. Slogan atıldı diye “Ata’ya saygısızlık” dedi.

ATV ve Sabah altı ay önce çok belirgin olmasa bile hükümete muhalefet eden yayınlar yapıyordu. Kasım ayında seçim vardı. Çok seyredilen bir kanal ve çok satan muhalif görünümlü bir gazete birilerini rahatsız etmiş olabilir miydi?

Seçim öncesi dönem ATV ve Sabah hükümeti hiç üzmediler. ATV ve Sabah bağımsız yayın kuruluşları olarak yapılsaydı bu seçimin sonuçları böyle olmazdı.

ATV ve Sabah’a el konulma kararının alındığı tarihe bakalım (1): 1 Nisan 2007, yani o zaman bilinen tarihiyle seçimlerden 7 ay önce. Şimdi satılacağı tarihe bakalım 7 Kasım 2007, o zamanın hesabına göre seçim bitmiş, ne olacaksa olmuş olacak (2).

Sabah ve ATV’yi alma olasılığı olan bazı adlara “siz alamazsınız” diyorlar. Gazetelerde Sabah ve ATV’nin olası alıcılarının adlarını görüyoruz, AKP’ye yakın adlar. Şimdi merak ediyorum: ATV ve Sabah’a bunun için mi el konuldu.

Bir tahminimi söyleyeyim, 7 Kasım’da birilerinin satın almasının önü kesilerek yapılacak bir ihale ile ATV ve Sabah satılırsa bu satış iptal olur. Benden söylemesi...

Blognot: Herşeyi yazamıyorum, lütfen beni anlayışla karşılayınız.

(1) TMSF Sabah’A el koydu (2-4-2007): http://www.milliyet.com.tr/2007/04/02/ekonomi/aeko.html

(2) TMSF, Sabah Grubu'nun değerini belirledi (4-9-2007): 1.1 milyar dolar!: http://www.milliyet.com.tr/2007/09/04/son/soneko16.asp

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..