Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '07

 
Kategori
Siyaset
 

AA’nın anketi, Erbakan ve vefa

AA’nın anketi, Erbakan ve vefa
 

Bir anket yapılmış Cumhurbaşkanı kim olmalı diye ve Erbakan için yüzde 19.2 oy çıkmış. Meğerse anketi AA yanlışlıkla yayınlamış.

Sonuca hiç şaşırmadım. Bugün iktidarda olanların tabanı onları buraya Erbakan’ın taşıdığını bildikleri için ona bir vefa gösterisi olarak bu seçimlerini açıklamışlar. Erbakan’ın başka partisi varken ve bu partinin oyu yüzde birkaçtan daha çok değilken, bu ankette görünen yüzde 19 yalnızca bir vefadır.

Erbakan’ın 60’lardan bu yana çalışmalarının meyvesini aldığını düşünürken 28 Şubat hevesini yarım bıraktırmıştı. Şimdi öğrencileri Erbakan’ın çabalarının meyvelerini toplarken, öğrencileri yeteri kadar vefalı çıkmadı. Bu anketin sonuçları zamanında Erbakan’a oy vermiş olan şimdiki iktidarın oy tabanının liderleri kadar vefasız çıkmadığını göstermiş oldu.

Şu andaki iktidarın Cumhurbaşkanı adayı Erbakan olmalıdır. Erbakan’ın yasaklı olmasının hukuksal durumunu bilmiyorum. Bu adaylığı Erbakan kadar hakedecek başka bir ad daha var ancak ankette adı yoktu.

Not-1: Kişisel görüşüme göre, ne şu anda adı geçenlerin ne de Erbakan’ın cumhurbaşkanı olmasını istemem. “Cumhurbaşkanı adayı Erbakan olmalıdır” derken iktidar partisine oy verenler açısından değerlendirdim.

Not-2: Cumhurbaşkanlığı seçimi ile gerçek düşüncemi kalabalıklarla paylaşmak için 14 Nisan Cumartesi günü önce Tandoğan’dayım, sonra da Anıtkabir’deyim.

(1) AA'nın geri çektiği Köşk araştırması: http://www.milliyet.com.tr/2007/04/07/son/sonsiy07.asp

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..