Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '07

 
Kategori
Siyaset
 

Sorunlar sorunu yaratan kafalarla çözülmez

Sorunlar sorunu yaratan kafalarla çözülmez
 

Bir süredir küresel ısınmaya dönük olarak liberal kapitalist batı medyasının ve onun azimli kopyacısı durumundaki türk basın ve televizyon anonim şirketlerinin 2007 gündemi olarak kamuoyunun önüne servis ettiği haberler çerçevesinde bir takım faaliyetler gözlemekteyiz.

Bu gelişmeler üzerine daha bir kaç ay evvel greenpace üyelerine bir kaç tane terörist diyen Türk enerji bakanlığı müessesi, baş temsilcisi kişi nezdinde basın huzurunda çevreci oluşumların desteklendiği mealinde bir imaj sundu. Daha evvelinden dünyayı en çok kirleten petrol sektörünün içinde bir şirketi olan amerikalı all gore adlı şahsın küresel çevre felaketine vurgu yapan belgeseli gösterime sunulmuş idi. Yine aynı şekilde küresel ısınmanın en büyük sorumluları olarak kabul edebileceğimiz çevrelerin himayesinde farklı çevreci uyaranlar, etkinlikler gerçekleştirildi ve raporlar sunuldu.

Küçük burjuvanın sosyal duyarlılık kompleksi ve kampanya düzenleme merakı.

Hayatının merkezine lüks tüketim araçlarına ulaşmak için mücadele etmek gibi bir amacı yerleştirmiş olan insan tipi, amacı doğrultusunda hareket ederken çevresine olan duyarlılığı sıfırdır. O mücadelesini verdiği uğurda yükselmek için ağırlıklarından kurtulmak durumunda olduğundan, emeğe saygı, hayvan haklarına saygı, insan onuruna saygı, ekosisteme saygı gibi erdemlilikleri sırayla terk eder. çünkü kapitalist düzende yükselmenin gereği kanat takmak değil hafiflemektir.

İşte bu noktaya gelen kişi bir süre sonra eziklik kompleksi duymaya başlar, param var şöhretim var amma velakin saygınlığım yok demeye başlar ve o vakit bu zevat çevresinde yardım yapacak, duyarlılılığını gösterecek alanlar arayışına başlarlar.

Saygınlığın yolu vermekten, koruyup kollamaktan geçer...

İş bu vesile ile harekete geçen saygınlık arayışçıları hemen soluğu en çok prim getiren çocuk esirgeme kurumu, sakatlar derneği, mayın mağduru çocuklar için mücadele organizasyonu, savaşta tecavüze uğrayan kadınlarla dayanışma gibi vesair türlü kurum ve kuruluş etkinliğinde alırlar. bu kesimin faliyetlerinden de kamuoyu genellikle tv de, ya bir salya sümük ağlayan fakire erzak verirken ya yılın annesi seçilirken ya da bir çocuğa oyuncak verirken oluşmuş görüntülerini izleyerek haberdar edilirler. en kötü ihtimalle gittikleri yerde basın mensubu yoksa bile kendi kameraları mutlaka vardır ve icabında fotoğraf sanatçısı olarak sergi açıp etkinliklerinin bir şekilde pazarlamasını yapar ve nemasını toplarlar.

Kimse yardımseverliğe hakaret ettiğimizi düşünmesin.

Bu ifadelerin tek amacı iki yüzlülüğü teşhir etmektir. Dünyadaki bütün mağduriyetlerin sebebi insan oğlunun aç gözlülüğünden ve hiyarerşik statü, sınıf yaratma gibi arzularının varlığından kaynaklanmaktadır.

Eger bir samimiyet varsa yapılması gereken, şu soruların gereğinin icrasıdır

    Küresel ısınmanın sebebi aşırı salınan karbon gazlarıdır. özel araçlarınızı terk edip toplu taşıma araçlarını kullanın.En çok gaz fabrikalar üretim için enerji yakıtı kullandıklarında doğaya salınıyor. kendinize çeşit çeşit kıyafetler almaktan vaz geçin.Ormanlar talan ediliyor. iki üç senede bir evinizi dekore etmeyin.çocuklar yetimhanelere düşüyor. birikimlerinizi faiz, gayrimenkul, döviz, altın gibi araçlarda tutmayın işyerleri açın kooparitiflere katılın, evebeynler işsiz kalıp aileler dağılmasın.Toprağı en çok elektonik atıklar zehirliyor. her yeni modeli çıktığında cep telofonu tv müzik çalar gibi alet edevat dükkanına saldırmayın.Dünyadaki bütün savaşlar hak gasplarından çıkıyor. savaşan taraf kendi devletiniz de olsa sorgulayın

SORUNUN KAYNAĞI SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞANLARDIR...

Yazının en başında bir şey özellikle öne alındı; o da küresel ısınmanın çanlarının çaldığını dillendiren kesimin ne kadar şaibeli kişilikler oldukları vurgusu idi. Şimdi o nedenin gayesi aşagıdaki sebeblerden dolayıdır.

1- Küresel ısınmanın getirdiği olumsuzluktan zarar görecek olan toplulukların tepkisinin yönünü köreltmek.
2-Küresel ısınma sorununa moda anlıyışı ile tepkiler organize ederek, dipten gelişebilecek her türlü hareketi bloke etmek.
3-Halkı fidan dikmek gibi sorunun çözümünden uzak kampanyalara çekerek kitlelerin bir şey yapma gayretini pasifize etmek.
4-Halktan sürekli para isteyerek zamanla duyarlılıklarını yitirmelerini ve tam kontrol altına alınmalarını sağlamak.

ÇÖZÜM NEDİR?
Dile getirilen sorunların çözümleri tam anlamı ile tüketimi sınırlamak ve doğal enerji kaynaklarına yönelimdir.

sürecek...

 
Toplam blog
: 23
: 1560
Kayıt tarihi
: 04.03.07
 
 

1981 İstanbul doğumluyum. İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü mezunuyum...