​ Yazık amcaları onlar daha çocuk! / Siyaset / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Yazık amcaları onlar daha çocuk!

Değerli okur arkadaşlar. Daha önceki bog yazımda kime çocuk diyebileceğimizi, kanunlarımızın kimlere çocuk gözü ile baktığını kendimce yazmıştım.

Bazı legal veya illegal örgütler, işte bizim A.B normlarına göre uyarlanmış, bize uymayan bu yasadan ellerinden geldiğince yaralanmakta adeta yarışır olmuşlar. Nasılsa cezası yok mantığı içinde bu çocuklardan faydalanma yoluna gitmişler.

Farkında mıyız bilmiyorum ama, son IMF toplantısında, toplananları protesto edenler, acımasızca suçsuz insanların malını mülkünü talan eden, yağmalayanların, yağmalarken adeta hırsından kendinden geçenlerin büyük çoğunluğunu işte bu çocuk sayılan koca koca adamlar teşkil ediyorlardı.

Yine dere yatağına yapılan evlerin yıkımını protesto edenlerin, belediye binasını taş yağmuruna tutanların da büyük çoğunluğu tesadüfe bakın ki çocuklardı.

Peki bu çocukları! bu tür olayların içine süren itici güçler kimdi?

Arafat'ın Filistin'ini hatırlayalım. Kendisinin ''Küçük komutanlarım'' adını taktığı çocuk ordusununda yer aldığı İndifada daha unutulmadı. Hadi bu küçük komutanlar İsrael'i hedef almıştı. Yurtlarının işgal altından kurtulması için savaşıyorlardı.

Peki bizdekiler bizi hedef almak için mi bu tür olayların içine sürülmek isteniyor.?

Benim ülkemin çocukları! sokaklarda molotof kokteyli atmak için, kanunsuz hareketlerde bulunmak için, kamu mallarına, suçsuz insanların mallarına zarar vermek için, uyuşturucu kullanmak için, adam kesip biçmek için, birilerinin (bu birileri anası, babası da olsa) maşası olmak için, alkol duvarını aşıp kazalarda ölmek için, köpük banyolarında rezalet yaşamak için eğitilmemeliydi.

Ülkemin geleceğini ileriye taşıyacak bu çocukları! gördükçe içim kan ağlıyor.

Vah benim Türkiye'm! Hep cennete benzetilen, uğrunda nice koç yiğitlerin, nice kınalı gelinlerin, nice anaların can verdiği, yurdum derken içimin titrediği Türkiye'm. Geleceğin kimlerin ellerine kalacak?

 
Toplam blog
: 81
: 646
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

1948 doğumluyum. Emekli öğretmenim. Halen bir rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum...