Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

SORU_YORUM '' Çocuk kime denir?''

Farkında mıyız bilmem ama Süreyya Karabulut oğlunun dahi pretostosuna rağmen Türkiye'de susmayarak bir ilke imzasını attı. Kızının katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun teslim olmasını sağladı. Bu diğer faili mechul cinayet mağduru ailelere de örnek teşkil etti. Son bir kaç gün içinde bazı katillerin yakalandığını medyadan takip ettik.

    Şimdi sıra yaş tespitine geldi. Cem Garipoğlu denen katil zanlısı eğer cinayeti işlediği sırada 18 yaşından küçükse ceza indirimlerinden faydalanarak tabir_i caizse cezadan büyük ölçüde yırtacak.

Baba, kızını hunharca katleden bu çocuğun! indirimlerle yırtacağı endişesi içinde kıvrım kıvrım kıvranıyor. Şimdi buraya bir nokta koyalım. ''Cocuk kime denir?'' onu düşünelim. Bildiğimiz çocuk tanımı bebeklikten çıkıp ilkokul 5. sınıfa kadar olan süreçtir. Orta okulda ilk ergenlik, lisede delikanlılık devreye girer. Fakat gelin görün ki bizim kanunlarda ki tanım 18 yasındakini de çocuk saymaktaymıııış... (Ağzına bir emziğini vermedikleri kaldı.) Bu 18 yaşındaki çocuk ! k endi başına tüm dünyayı dolaşabiliyor, alemlere, partilere katılıp her naneyi yiyor. Kadınlarla, kızlarla oynaşabiliyor. Kendisine inanan bir genç kızı henüz canlı iken diri, diri kıtır kıtır testere ile kesebiliyosa, hepsinden önemlisi bu çocuk! koskoca T.C emniyetini 198 gün ortaya çıkmayarak bloke edebiliyorsa, arkadaşlar bu adama hala çocuk gözüyle bakan kanunlarımızı Allahaşkına bir daha gözden geçirin. Bunları yapan biri ÇOCUK O-LA-MAAZ. Bakın görün. Yarın öbürgün mahkemelerde, ''Ben ne yaptığımı bilmiyordum, çok üzgünüm, çok pişmanım.'' gibi beylik lafları duyacağız. Unutmadan cezaların caydırıcı olmamasının neticelerini hep birlikte izliyoruz. İşte kaybolan çocuklar. İşte organ mafyaları. Daha da bizim görmediğimiz, bilmediğimiz onlarca, onlarca olay.....

 
Toplam blog
: 81
: 646
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

1948 doğumluyum. Emekli öğretmenim. Halen bir rehabilitasyon merkezinde çalışıyorum...