Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Eylül '08

 
Kategori
Dünya
 

AB' nin islama bakışıI!..

AB' nin islama bakışıI!..
 

Sözde Demokrasinin beşiği AB ülkeleri!

Sözde, insan haklarının en hararetli savunulduğu ülkelerin başında AB ülkeleri geliyor.

Kendilerince bazı kriterler belirleyip, AB’ne üye olmak isteyen ülkelere ve toplumlara, sözde bu Kopenhang kriterlerini dayatıyorlar.

Onlar herkesten bu kriterlere uymalarını isterken, ülkelerinde hortlayan, yeni Hitler vari kuruluşları gözleri görmüyor. Veya görmemezlikten geliyorlar.

Bu girişi niye yaptığımı merak ediyorsanız, aşağıdaki bilgileri birlikte inceleyelim.

Aşırı milliyetçi gruplar, Almanya’nın Köln kentinde yapılacak "Anti-İslam" Konferansı’nda bir araya geliyormuş.

Belçika, İtalya, Avusturya, İspanya, İtalya başta olmak üzere ırkçı grupların temsilcileri Köln’de buluşacakmış. Bakar mısınız şu ülkelere, Türkiye’de demokratik bir yargı sistemi yok diye yıllardan beri katilleri ülkelerinde besleyen, ülkemizi bölmek isteyen terör örgütüne her türlü silahı satan ve her türlü maddi desteği veren ülkeler.

Bu ülkeler ayrıca demokrasi şampiyonluğunu da elden bırakmayan ülkeler!

Biz toplantıya dönelim. Bakın bu aşırı milliyetçi guruplar neye karşıymışlar.

Almanya’nın Köln şehrine yapılacak minareli camiye karşılarmış. Bu camiinin yapımına izin vererek şimşekleri üzerine çeken Köln Belediye Başkanı Schramma, kent sakinlerini evde kalmaya çağırmış. Yani durum o kadar vahim.

Aşırı milliyetçi grupların düzenleyeceği, Anti İslam Konferansı adı altındaki gösteriye, Almanya’dan ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden aşırı sağcı ve ırkçı gruplar katılıyormuş.

Gösteriye, Belçika’dan aşırı sağcı Vlaams Belang Partisi lideri Filip Dewinter, Avusturya’daki Özgürlük partisi’nden çok aşırı bulunarak atılan Avrupa Parlamentosu vekili Andreas Moelzer, İtalya’nın Kuzey Ligi’nden göçmen karşıtı Mario Borghezio gibi ırkçı görüşün aşırılık yanlısı isimleri de katılıyormuş. Gösteriye Fransız eski aşırı sağcı lider Jean-Marie Le Pen de davet edilmiş.

Ancak Le Pen, gösteriye katılamayacağını bildirmiş. Irkçılığı başkalarına kaptırdığı için katılmıyordur her halde!

Bu gösteri iki gün sürecekmiş. Sözde ismine de konferans diyorlarmış.

Bu sözde konferans’ı Köln’deki Minareli cami yapımına karşı çıkan Pro-Köln (Köln İçin) isimli aşırı sağcı grup düzenliyormuş.

Bu grubun, Belçikalı destekçilerini Köln’e getirmek için otobüsler tuttuğu da bildiriliyor.

Gösteriye, Avusturya, İspanya ve İngiltere’den de destekçilerin katılması bekleniyormuş.

İslamlaşma Karşıtı Kongre’ye katılanların sayısının birkaç bini bulacağı tahmin ediyormuş.

Polis, geniş güvenlik önlemleri almış.

Schramma, Köln, Hıristiyan ve Müslüman kentidir. Dini olanların ve olmayanların kentidir. Bizim kentimiz, çeşitliliği ve toleransıyla tanınır. Popülist aşırı sağcı fare yiyiciler, açıkça dışlanmak istiyorlar. Ve korkuyu körükleyenler, burada hoş karşılanmaz diyerek, tepkisini göstermiş.

Polis yetkilileri, Pro-Köln başta olmak üzere, aşırı sağcı grupların şiddet olaylarına neden olabileceğini belirterek, halkı uyanık olmaya ve tahriklere kapılmamaya çağırmış. Gösteriye 40 ile 60 bin kişinin katılabileceği bildirilmiş.

Almanya’nın Köln kentinde yapılacak aşırı sağcıların Anti-İslam Konferansı’na esnaf tepki göstermiş. Bizde olsa hemen kepenk kapatarak destek verirlerdi!

Şimdi bu ırkçılar, demokratik haklarını mı kullanıyorlar? Böyle demokratik bir hak olur mu? AB ülkeleri dışında böyle bir demokratik hak var mı?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..