Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '09

 
Kategori
Dünya
 

ABD desteki terör örgütünün bitişi

ABD desteki terör örgütünün bitişi
 

Evet, ABD’nin desteğine rağmen, bir terör örgütü uzantısı daha tutumlu devlet karşısında faaliyetlerine son verme kararı almış.

Bunun anlamı şudur. Sözde terörle mücadele için Afganistan’ı ve Irak’ı işgal eden ABD, kendi eli ile kurup, büyüttüğü bir terör örgütü uzantısının eylemlerine son vermesi, ABD politikasının da bittiği anlamına gelir.

Neden mi bahsediyorum! Tabii ki ABD tarafından kurulan ve eğitilen, İran’ı zayıflatmaya yönelik PKK’nın İran kolu PJAK isimli terör örgütünden.

Bunu nereden çıkartıyorsun diye soracak olursanız?

Ben çıkartmıyorum. Terör örgütü PKK'nın İran'daki uzantısı olan PJAK, "Bölücü ve ayrılıkçı faaliyetlerine son verdiğini" bildirmiş.

Yani terör örgütü kendisi açıklıyor.

İran Resmi Haber Ajansı'nın (İRNA), terör örgütüne ait uydudan yayın yapan Nevruz TV'ye istinaden verdiği habere göre, terör örgütü PJAK, Türkiye, İran, Suriye ve Irak'taki merkezi hükümetlerden ayrılmayı düşünmediğini bildirmiş.

Ne kadar güzel değil mi?(!) ABD’ye rağmen böyle bir ayrılıkçı hareketin daha fazla devam etmeyeceği açıkça ortaya çıkıyor.

ABD destekli uzantı, merkezi hükümetlere karşı koyacak ve onlarla çatışacak güçten yoksunuz itirafında bulunmuş.

Bakınız neden olarak da, kaynakların yetersizliği ve imkânsızlıklar nedeniyle siyasi bir oluşumun hayatını devam ettiremeyeceğini belirtmiş.

Oysa onların ağababaları halen Türkiye’de yasal yollarla TBMM girip, seçimlerle geldikleri Belediye Başkanlıklarını, istedikleri gibi Terör Örgütü lehine kullanmaktadırlar. Ve bölücü hareketler ile konuşmalara devam etmektedirler.

Diğer terör örgütlerine de tavsiyelerde bulunan PJAK, Merkezi yönetimlerden, ayrılma düşüncesini bir kenara bırakmalıyız ifadesini kullanmış.

Aynı düşüncelerin, en kısa sürede PKK tarafından da hayata geçirilmesi en büyük dileğim.

PKK’nın böylesine bir feshe girmesi için arkasındaki AB desteğinin bitmesi lazım. Birde İran merkezli uyuşturucu trafiğinin önüne geçilmesi lazım!

Uyuşturucu trafiği aynı yoğunlukta devam ettiği müddetçe, PKK terörü bitmez!

Dünyada en fazla para getiren iş uyuşturucu kaçakçılığıdır.

Maliyet düşük, getiri yüksek!

Oradan kazanılan paralarla gelsin silahlar ve yüksek maaşla, çalışmadan para kazanmak isteyenlere verilen paralarla, ayrılıkçı hareketlere destek!

Oysa teröre harcanan para, ülke kalkınmasına harcansaydı. GAP projesi gibi en az on proje daha yapılırdı!

Tüm dünyaya savaşsız, terörsüz, sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum...

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..