Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '08

 
Kategori
Dünya
 

İş tercihe varırsa İsrail kendisiyle beraber dünyayı yok edecek. Olan bize olacak.

İş tercihe varırsa İsrail kendisiyle beraber dünyayı yok edecek. Olan bize olacak.
 

Samson'un Tercihi: İsrail, Amerika ve Bomba...

Başarılı bir gazeteci olan Seymour M. Hersh'in bu isimde bir kitabını okumuştum.

Biraz önce de, Atatürk'e tarihin en büyük kafiri sıfatını yakıştırmış, Türkiye Cumhuriyeti ordusunun şehitlerini laik bir devlet olduğu için leş olarak kabul eden, Diyanet İşleri Başkanlığı'na, laikliği benimsemiş tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına, hatta çoğunun pek laikten saymadığı Tayyip Erdoğan ve AKP gibi ülke yöneticilerine ağız dolusu küfürler eden, buna rağmen temel amacı olumlu olanlar yasaklanırken paşa paşa yayınını yapabilen bir internet sitesine rastladım.

İsrail, Amerika ve Bomba isimli kitapta ABD'nin güdümünde İsrail'in nasıl adım adım Ortadoğu'ya korku krallığıyla hakim bir nükleer güç haline geldiği anlatılıyordu. Kirli işler, tavizler, kollamalar, para transferleri, lobiler vs. vs. vs.

Biraz önce girdiğim sitede ve meraktan peş peşe girdiğim benzerlerinde, aynı Atatürk Cumhuriyeti'nin en kısa zamanda yıkılması gerektiği nasıl anlatıldığı gibi, İsrail'in ve tüm Yahudilerin dünyadan nasıl temizlenmesi gerektiği anlatılıyordu.

Ve Samson'un tercihi kitabının bir yerinde mealen şöyle diyordu:

Eğer bir gün Araplar İsrail devletini yok edecek tehdidi yaratırlarsa İsrail de Samson'un tercihi noktasına gelmiş olacaktır.

İsrail Devleti’nin hiçbir zaman kabullenmeyeceği bir durum ortaya çıktığında son çare;

Elimizdeki nükleer güçle kendimizle beraber tüm dünyayı yok etmek zorunda kalacağız!..

İşte böyle...

Ben İsrail devleti'ne, şimdiki ve planlamadaki uygulamaları için Şimon Perez'e falan “böyle olmaz” diye seslenemem. İşi bütün Yahudilerin ortadan kalkmasına dökmüş Arap ve Fars radikallere de...

Ama en azından buradan kendi ülkem adına ders çıkarabilir, Tayyip Erdoğan'a gıyabında seslenebilirim:

Bu durum sol için de geçerlidir sağ için de... Sosyalizm için de faşizm için de... İllegal uç örgüt ve yapılanmalar en fazla kendi dünya görüşlerinin uzlaşmacı ve merkeze yakın bir versiyonu legal olarak iktidarkeyken veya iktidar ortağıyken güçlenirler. Tabii böyle zamanlarda onların karşısında da, yine uç ve silahlı eylem yanlısı yapılar hızla palazlanmaya başlar.

AKP olarak sizin göreviniz sadece laiklikle uzlaşmak değil, kendi dünya görüşünün yumuşak versiyonunun nüfuzundan fırsat bilen, dünyası uzlaşmaya tamamen kapalı olan yapılara karşı hamleler yapmaktır.

Bu özellikle sizin görevinizdir.

İnternette, eğitimde, sokakta…

Yoksa gittikçe radikalleşen İsrail-Müslüman çatışması bu gidişle yeryüzünü nasıl devirecekse, o yapılar da gelir bir gün sizi devirir.

 
Toplam blog
: 108
: 2011
Kayıt tarihi
: 22.06.07
 
 

İsmim Burak Çapraz. Buraya başladığımda 21'dim, öğrenciydim. Bir okul bitti ama hala öğrenciyim. İl..