Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '11

 
Kategori
Güncel
 

ABD'nin yeni (Libya) yanlışlığı

ABD'nin yeni (Libya) yanlışlığı
 

Bekleyelim görelim bakalım...


24.02.2011, perşembe günü Milliyet Blog'da yayınlanan; '' Bu kargaşanın ortasından Mehdi çıkabilir mi?'' başlıklı yazımda; '' Şu an, benim gördüğüm kadarı ile, her ne kadar kanlı bir şekilde ipleri eline almak üzere olduğu gözükse de; Kaddâfi Diktatörü'nün artık gidici olduğu ortada. Bu da O'nun, son kozlarını oynadığını gösteriyor gibi geliyor bana. Gözü dönmüşlüğün bu kadar âşikâr, ap-açık, âdetâ delirmişçesine sergilenmesi de bunun işâreti olsa gerek diye düşünüyorum. 

Kaddafi belki bu hareketi ile, Diktatörya'sının süresini biraz daha fazla uzatmış olacak sâdece ama onun için kaçınılmaz son, bugün olmasa da, çok kısa bir zaman içerisinde vukû bulacaktır. İşte o zaman, kendini bu işten daha az zararla kurtarmak için zaman çok geç olacak ve şartlar; kendisi için, bu gün olduğu kadar uygun olmayacak. '' yazmıştım. 

Bu süreç çok uzun sürmiyecek gibi gözüküyor. Bugün, Milliyet' 'in manşetten verdiği; ''KADDAFİ ' Yİ EVE KİLİTLEDİLER'' başlıklı haberde, çok kritik detaylar var. BM 'nin sözde Kaddafi'yi bahane edip Libya'ya müdahale edeceğini yazmış. Bu gece(28.02.2011, pazartesi), Milliyet 'in intenet sayfasından verdiği sıcak haberde de, ABD savaş gemilerinin Libya'ya doğu yola çıktığı belirtilerek, atılan; ''ABD gemileri Libya'ya doğru yola çıktı...ASKERÎ MÜDAHELE HAZILIĞI MI?'' başlığından, ABD'nin yeni bir Petrol mâcerâsına kalktığını öğrendik... 

Kaddafi'nin sonu, bu yazı'nın baş tarafındaki alıntıda yazdığım doğrultuda gelişmiş olsa idi, Libya'daki olaylar, Kaddafi'nin işini tam bitirme arefesine gelmişti. Haber doğru çıkar'sa eğer; ABD'nin bu işgüzarlığı, olayların seyr'ini başka yerlere döndürebilir. ABD, ağzının suyunu akıta akıta Libya'ya gidiyor'sa şâyet, bu İŞ'ten; Afganistan ve Irak'ta aldığından da daha fazla yara alarak çıkabilir. 

Kaddafi'nin işi tam bitecek'ken, ABD'nin BM marifeti ile, arı kovanına çomak sokma arzusu, işin rengini değiştirmesinden herkes başka türlü etkilenebilir bu sefer. 

Bekleyelim görelim bakalım... 

İnşâAllah Hayırlısı olur!.. 

Sağlık ve Muhabbetle 

28.02.2011, pazartesi
Bektaş Azizoğlu
İSTANBUL
 

 
Toplam blog
: 344
: 580
Kayıt tarihi
: 24.11.07
 
 

İlkokul'u Düzce'nin Gölyaka İlçesi, Açmaköy'ünde bitirdikten sonra, Ortaokul'u Gölyaka'da okuyup,..