Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Abdest ve namaz

Abdest ve namaz
 

İnsan vücudunda yaklaşık 700 Biyolojik Aktif Nokta(BAN) vardır. Bunlardan 66 tanesi "Agresi Noktaları" olarak adlandırılan ekstra aktif noktalardır.

Agresi noktalarından 61 tanesi abdest uzuvlarında yer almaktadır. Abdestte azalar yıkanırken BAN lar harekete geçer, agresi noktaları denge kazanır.

Yüz yıkanırken ; mide, bağırsaklar, safra kesesi, idrar yolları, sinir sistemi ve üreme organları,

Kollar yıkanırken ; bağırsaklar, kalp, akciğerler, üreme organları, idrar yolları ve kan dolaşımı uyarılır.

Kulaklar ; yaklaşık 100 BAN dan ibaret olan ve hemen hemen bütün organlarla bağlantılı olan bir komuta merkezidir. Kulaklar meshedilirken bütün organlar uyarılmış olur.

Ayaklar ; yıkanırken hormon dengesini sağlayan, büyüme ve üremeyi kontrol altında tutan hipofiz, böbrekler ve hemen hemen tüm organların faaliyetini etkileyen BAN lar uyarılır.

Akapunktur noktalarının uyarılması sonucunda vücutta enerji ve kan dolaşımı kolaylaşır, vücudun direnci artar, bağışıklık sistemi güçlenir. Ateş yükseldiğinde soğuk su ile abdest alınırsa , ateş 1, 5 - 2 derece düşer.

Abdest yükselen tansiyonu düşürür, baş ağrısını hafifletir, uyuklamayı, yorgunluğu ve öfkeyi giderir. Soğuk su kullanmak abdestin ve guslün faydalarını artırır. Akciğer ve karaciğer hastası olanlar, ağır ameliyat geçirenler, yaşlılar, ishal halinde olanlar için ılık su kullanmak daha iyidir.

Misvak akapunktur noktaları vasıtasıyla, dişetlerine 28 sinirle bağlanan beynin, 5 duyu organı ve sinüslerini, kasların, iç organların ve ayrıca üreme organlarının işlevini dengeler. Misvak kaslardaki ağrıyı azaltır, diş eti hastalıklarını ve diş çürümesini önler, ağızdaki zararlı mikropları öldürür. Düzenli misvak kullanan insan akıl sağlığını ve hafıza kuvvetini son nefesine kadar korur. Misvağın etkisi kullanıldıktan sonra 48 saat boyunca devam eder.

Namaz Vakti

24 saat içinde ard arda gelen 5 tane büyük ve 50 tane küçük aktif bioritm periodu vardır. 5 büyük periodun herbirinin başlangıcındaki ilk 15 dakike biyolojik olarak en aktif zamandır. Bu vakitte akapunktur noktaları tamamen açık durumdadır. 5 vakit namaz; bu 5 büyük biyolojik perioda denk gelmektedir .Ezandan 15 dakika sonra BAN lar yavaş yavaş kapanmaya başlar ve bu kapanma süreci 1, 5-2 saat devam eder.

Namaz hareketleri ;

Rüku ; iç organları, yumurtalık, rahim, prostat, böbrek, idrar yolları ve omurganın sağlığını korur, mide, karın, sırt ve boyun kaslarını güçlendirir.

Secde ; bedenin üst bölgelerine kan akışını artırır, beyinde sıvı ve kan dolaşımını düzenler ve korur. Beyni temizler, hafızayı güçlendirir, anlayış ve düşünce kabiliyetini artırır, akciğer, kalp ve sinir sistemini arındırır.

Selam ; verirken omuzlara bakma hareketi, gözü kan dolaşımı bozuluklarından, göz kaslarını tembellikten, ense ve boyun kemiklerini kireçlemeden korur.

Secdeye giderken ve secdeden kalkarken yapılan hareketlevücudun tüm eklem ve kaslarının sağlığı muhafaza altına alınır.

Abdest ve namazın maddi faydaları saymakla bitmez, burada örnek olarak sadece birkaçı anlatılmış, manevi hikmetlerine ise hiç değinilmemiştir.

Sağlığı korumak için, abdest almak, 5 vakit namaz kılmak, helal yemek ve yemeği azaltmak yeterlidir.

Kaynak; Dr. Aidin Salih - Gerçek Tıp - Yitik Şifanın İzinde

 
Toplam blog
: 8
: 1916
Kayıt tarihi
: 02.07.08
 
 

İzmir / 1983 - Ankara / 2000 - İstanbul / 2007 ... Her fırsatta gezerim, şu ana kadar Türkiye'nin he..