Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '18

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Açık Büfede Diyete Devam Edilir mi?

Açık Büfede Diyete Devam Edilir mi?
 

 Yaz tatilinde diyetlerin korkulu düşmanı TATİL ve özellikle AÇIK BÜFE! Açık büfelerde sınırsız yemek algısı ve çok fazla çeşitten dolayı bir çok kişi diyetini bozar. ‘1 haftadan ne olacak’ diye ara verilip tatil sonrası gerçekle yüzleşilir. Peki açık büfelerde diyete devam edilebilir mi? Açık büfede diyeti bozmadan sağlıklı beslenmeye devam etmek için bu küçük değişiklikleri yapabilirsiniz.

Kahvaltıda;
Poğaçalar ve yağlı börekler yerine esmer ekmek, kaşar gibi yağlı peynirler yerine beyaz peynir veya az yağlı peynirler tercih edin. Kızartılmış veya bol soslu yumurtalar yerine haşlanmış yumurta hem sizi daha uzun süre tok tutar hem daha düşük kalorilidir.

Ara öğün şart!
Ara öğün olarak yanınızda taze meyve, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar bulundurmanız kurtarıcı olacaktır. Diğer türlü sahillerdeki hamburger tarzı fast food yiyecekleri yerken kendinizi bulabilirsiniz.

İçecek olarak şekerli içecekler yerine soğuk kremasız kahveler, veya sütlü şekersiz kahveler kurtarıcınız olacaktır.

Ana öğünlerinizde;
Bol salata, yanında ızgara tercih edip, mümkün oldukça makarna/pilav/patates üçlüsünün olduğu taraftan uzak durdukça tatilinizi de sağlıklı beslenerek tamamlamış olursunuz.

Bunların yanında bol bol yüzüp, su içmeyi de unutmayın. Tatilde birebir ölçülü listelere uymak zor olsa da bu gibi küçük değişiklikler kilonuzu korumanıza yardımcı olacaktır. Not olarak; gittiğiniz bir bölgenin özel bir yemeği varsa mutlaka tadın, deneyin. Diyet kendinizi kısıtlamak değil, sağlıklı beslenmek ve dengeyi öğrenmektir.

Hepinize iyi tatiller

 
Toplam blog
: 5
: 292
Kayıt tarihi
: 14.03.17
 
 

Yeditepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölğmü'nü 20116 yılında bitirerek 'Diyetisyen'lik hay..