Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '07

 
Kategori
Haber
 

Acil bariyer ihbarı

Acil bariyer ihbarı
 

Kurbanlarını bekleyen bir bariyer ihbarında bulunuyorum. İşin kötü tarafı bu bariyer virajın hemen sonuna gizlenmiş. Her akşam bariyeri son anda farkeden sürücüler ya yanlış yola girip devam etmek zorunda kalıyorlar, ya da büyük bir cambazlıkla son anda bariyerden sıyrılabiliyorlar. Bu bariyeri biraz geri almazlarsa yeni bir trajedinin eli kulağında.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Kadir Topbaş, ve sayın sürücüler! bu bariyer ZEYTİNBURNU METRO İSTASYONU' NA GİTMEDEN BÜYÜK BİR OTOBÜS FİRMASININ ÖNÜNDEN E 5 KARAYOLUNA ÇIKMAK İÇİN GİRİLEN VİRAJIN SONUNDA, YOLU İKİYE BÖLEN VE ANİDEN KARŞINIZA ÇIKAN BİR ÖLÜM TUZAĞI. Yolun solundan gelen araçlar bu bariyeri gördüklerinde sağa geçmek için, sağdan gelen arabaların önüne ani bir dönüş yapmak kaydıyla bariyerle karşı karşıya kalıyorlar.

Sayın Başkanım; Bakırköy' den, Haliç Köprüsüne kadar ortadan ayrı bir güzergah açma çalışmanızın bazı bölümlerinde hiçbir aydınlatma olmaksızın, araçlar göz kararı gitmek zorunda kalıyorlar. ( Cevizlibağ civarı) Bir ay içinde onlarca kazaya sebep veren bu demir yığınları daha ne kadar can alacak. Ve sizler daha ne kadar bu katliama seyirci kalacaksınız? Bir ay içinde 7 önemli kazaya sebebiyet veren ve 3 kişinin feci şekilde ölümüne sebep olan aynı bölge hakkında yeni bir planlama düşünecekmisiniz? Yoksa deneme yanılma yöntemi ile mi çalışıyorsunuz?

Dünyanın ya da avrupanın herhangi bir yerinde aynı yol üzerinde bu kadar yanyana demir yığını görüntüsüne rastladınızmı? Yoksa şehrimizi her renkte lale ile donatarak, çiçek bahçesine çevirme fikrini veren danışmanlarınızı gönderip, onların yerine Havy metal tarzında çalışan danışmanlar mı aldınız?

Sn. Topbaş; Lütfen bu katliama son verdirin. Kazaları önlemek için koyduğunuz bariyerler hem çok çirkin görünüyor hemde daha çok can alıyor. Yolları sıkıştırıp ara yollar açacağınıza, lütfen havadan giden teleferik sistemini projelendirin ya da yer altındaki başarılı metro çalışmalarınıza devam edin. Bu demir yığınlarını araçların birbirine çarpmaması için koydunuzsa, bırakın araçlar birbirine çarpsın, eminim daha az hasar olur. En azından kafalarımız kopmaz.

Metin Özkaya

 
Toplam blog
: 116
: 3217
Kayıt tarihi
: 15.01.07
 
 

İstanbul' da doğdum. Antikacı, saray restoratörü ve eksperim. Antika konusunda 50’ye yakın belgesel ..