- Kategori
- Türk Mutfağı
Acılı ezme nasıl yapılır
İçindekiler:
2 Adet kuru soğan
2 Diş sarımsak
4 Çarliston biber
5 Kırmızı biber
2 Domates
1 Çorba k. domates salçası
1 Çorba k. biber salçası
1 Limon
Maydanoz
Taze nane
Pul biber
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı:
Kuru soğanı, biberi, kırmızı biber, domatesi ve sarımsağı çok küçük olarak doğrayın. Tüm malzemeleri biber ve
domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin. Servis tabağına ezmeyi alın. Üzerine limon zeytinyağı ilave edin.Taze nane ile ekleyip servis edin. Çok güzel oldu değil mi? Doya doya yiyebilirsiniz şimdi. Afiyet olsun.
Kaynak: Acılı ezme nasıl yapılır ?