Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 

05 Mayıs '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Acılı ezme nasıl yapılır

İçindekiler:

    2 Adet kuru soğan
    2 Diş sarımsak
    4 Çarliston biber
    5 Kırmızı biber
    2 Domates
    1 Çorba k. domates salçası
    1 Çorba k. biber salçası
    1 Limon
    Maydanoz
    Taze nane
    Pul biber
    Zeytinyağı
    Tuz 

 

Hazırlanışı:

Kuru soğanı, biberi, kırmızı biber, domatesi ve sarımsağı çok küçük olarak doğrayın. Tüm malzemeleri biber ve
domates salçasını ilave edip tüm malzemeleri parçalayıcıdan geçirip ezme kıvamına getirin. Servis tabağına ezmeyi alın. Üzerine limon zeytinyağı ilave edin.Taze nane ile ekleyip servis edin. Çok güzel oldu değil mi? Doya doya yiyebilirsiniz şimdi. Afiyet olsun.
 

 

Kaynak: Acılı ezme nasıl yapılır ?

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..

 
 
 
 
 

 
Sadece bu yazarın bloglarında ara