Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Haziran '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Lazanyalı dürüm

Lazanyalı dürüm
 

sarmısak soslu ve nane ekerek kızdırılan yağda lezzeti artar.


Lazanya market, büyük alış veriş merkezlerinde bulabilirsiniz. Bu dürümü yaparken zamandan evdeki kahvaltı kalanlarından bile yapabilirsiniz. Yani ek ilave getirmez.

MALZEMESİ: (bu malzeme 6kişiliktir)
1/2kilogram paket lazanya
lazanya ölçüsünde dil veya kaşar dilimi(kişi sayısına göre)
350 gram semizotu (bol suda yıkanıp 1cm uzunluğunda kesilmiş)
4 tane kırmızı iri biber , 2tane acı biber (ince kıyılmış)
6tane küçük(kornişon)turşu salatalık
1/4maydanoz , az tuz
6yemek kaşığı tereyağı(margarinde olabilir)(arzu eden 2diş sarmısağı ezip yağla sos yaparak servis edebilir)
300gram yoğurt

HAZIRLANIŞI:
Tencereye 2litre su konup kaynatılır, az tuz atılır kaynarken lazanyalar tek olarak haşlanır , kevgirde süzülür sıcakken masada (tahta , mermerde)düzlenir içine az tuzlu (çiğ)semizotu, üstüne kaşar üstüne kırmızı ve acı biber döşenirsalatalıkta boyuna dört parçaya bölünerek üzerine konup dıştan içe bükülür maydanozun sapı ile bağlanır. Servis tabağına konulunca üzerine kızgın yağ gezdirilir bir kaşık yoğurtla servis edilir. Diğerleri aynı işlemle tekrarlanır.

 
Toplam blog
: 151
: 1010
Kayıt tarihi
: 13.02.08
 
 

Kısaca öğretmen ve öğretenim. Yaşamayı yaşarken öğrenmeyi ilke edinmenin dustur olduğuna inananla..