Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Haziran '10

 
Kategori
Siyaset
 

Açılım ve gerçekler

Açılım ve gerçekler
 

Aklı baliğ olmayanlar dinden sorumlu değildir.


Açılım ne demek? Buna biraz kafa yormak gerekiyor. Açılım sahilden yüzerek açılmaksa açılan boğulur. Açılım Kürdistan'nın kurulmasına evet demekse ABD ve İngiliz eğemenliğine evet demektir.

Açılım kimler yapabilir. Açılım herşeyden önce bu ülkede yaşayan insanların daha demokratik haklardan yararlanması özgürlüklerin herkese kullandırılması ide elbette evet. Gelelim açılım destekcilerine bakalım.

1. Destekciler. Kürdistan heveslileri ve Ana dilde eğitim isteyenler. Peki bende Rapca eğitim istersem? Peki ben zaza ca eğitim istersem, Peki ben laz'ca eğitim istersem. Ana dilde eğitim istemenin altında yatan gerçek bir Üniter yapıyı bozma ve Etnik ırjçı bir taleptir. Kimse kendini kandırmasın. Etnik bir çözüm aramak, bu devletin bölünmesine bilerek yada bilmeyerek çanak tıtmaktır. Kürdistan heveslilerinin gerçek amacı bu ülkede iç savaş çıkartmak ve Cumhuriyeti bölmektir.

2-Destekciler. Açlık yoksulluk diz boyu iken Başörtüsü bir insanlık ayıbı diyen irtica özlemcileri ki. Son günlerde Güneydoğuda PKK ile işbirliği içine girmiş durumdadır. Cumhuriyete isyan eden Saidi NUrsi'nin anılması bunun en açık göstergesidir. 1925 lerde devlete karşı isyan çıkaran biri o günün koşullarında yargılanmış ve idam edilmiştir. İsyancıların haklı haksızlığı tartışması Cumhuriyet'le hesaplaşmadan başka birşey değildir.

3. Destekçiler. Kendini akil adam yerine koyarak sanki demokratlarmış gibi sanki gerçekten özgürlüklerden yanalarmış gibi iktidar dalkavukluğu yapan şakşakcılar. Dikkat edin her tartışmada şıkıştıklarında hemen başörtüsü propagandısını öne çıkarırlar. Bu ülkede inanalara zulüm yapıldığını söylemek , özellikle sünni kesime çahalet değilse nedir? Asırlardır dağlara taşlara sürülen alevi kesim Cumhuriyeti korumak adıına her türlü zülmü sineye çekmiş ken, başörtüsü türküsü tutturanlara ne diyelim? Yzidiler, Ermeniler, Vs.VS kendi inanışları dışında hiçbir ianışa saygısı olmayan bu grubu Allaha havele etmekten başka yapacak ne var?

4.Destekçiler. Cumhuriyet'ten Rövanş almak için cihat ilan edenler.: Bunların kimler olduğunu anlatmaya gerek varmı? Adamlar ağızlarını açtıklarını seksen altı yıldan başklıyorlar. Ne olmuş seksen altı yıl önce. Bu ülke esaret altında taşamak yerine insanca yaşamayı seçmiş. Emparyalistlere kafa tutnuş. Bunlar Hem Cumhuriyet'e düşman hemde dine düşman. Allah hepimizi bunların şerrinden korusun. Bu cahiller Etnik kimlikle uğraşır, Ademle havvadan geldiğimizi inkar ederler. Yani İnandıkları söyledikleri kuranı aldırmazlar. Bunlar o kadar çahildirlerki. Allahın ésizleri farklı dinlerden farklı dillerden, farklı kabilelerden yarattı. Konuşup anlaşasınız diye. Bunu unuturlar kendileri gibi düşünmeyenleri. Din düşmanı katli vacip ilan ederler. Allah onlarında kalplerine merhamet ve iman versin demekten başka ne denebilir?

Diyarbakırda Bir isyancının seksenbeşyıldan sonra binlerce kişi tarafından anılması sizce sıradan bir olay mı?

Bunun sonu kurtuluş savaşına katılan dedelerimizin Hain olduğunu söylemeye gider yaşarsak göreceğiz.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..