Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '09

 
Kategori
Güncel
 

Açılım zor durumda!

Açılım zor durumda!
 

zafer bayramı!


Sayın Başkan;

Evvela mahsus selam eder, yengem hanımefendinin ellerinden, muhterem kızlarınızın gözlerinden öperken, bu vesileyle bugüne dek dünya barışı için yaptıklarınız karşılığında sizi ödüllendirme duyarlılığı gösteren Nobel jürisine de en halisane duygularımla şükranlarımı arz ederim.

Sayın Başkan;

Bu barışçı çabalarınızda bize vermiş olduğunuz görevi zor da olsa yerine getirmek için neler çektiğimiz malumunuzdur. Her ne kadar ana muhalefet partisini de bu oyunun içine çekmek için tüm gayretlerimiz boşa çıkmış olsa bile, hak verirsiniz ki biz üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Barış projenizin Ortadoğu’daki çıkarlarınızı sağlama almak açısından planlanan rol dağıtımında, PKK ve DTP ise tekst dışına çıkarak irticalen oynamaya başlamışlar, zaten hazım zorluğu çeken seçmenlerimiz önünde bizi ne yazık ki zor durumda bırakmışlardır.

Sayın Başkan;

“Açılım” oyununun ikinci sahnesinde, halka bir hazım ilacı olarak düşünülen ve PKK’nın lider kadrosunu uyuşturucu taciri ilan etme, militanlarını da bize teslim etme ve göz boyama gösterisi, PKK ve DTP’ nin rol çalmaları yüzünden bizim için büyük bir hayal ve oy kırıklığına yol açtı. Rol gereği teslim olarak serbest bırakılacak olan terör örgütü mensupları, teslim oluyormuş gibi bile yapmadan zafer işaretleriyle Türkiye Cumhuriyeti’ni adeta teslim aldılar.

Oysa onların süt dökmüş kedi gibi süklüm püklüm gelmesi, TCK 221’e göre pişmanlık göstermesi, “Örgüt çöküyor, ne açılım imiş be! AKP hükümeti tarihi fırsatı başarıya dönüştürdü” mesajı verilmesi gerekiyordu. Mademki bir karşılama töreni yapılacaktı, bu törende davul zurnanın PKK değil Türk bayrakları altında çalınması ve şehit ana babalarına “İşte oğullarınızın katilleri tıpış tıpış ayağımıza gelip teslim olmaya başladılar” denilerek olası tepkilerin önüne geçilmesi gerekmez miydi? Oysa şimdi, açılımın gerçek yüzünü gören şehit aileleri çocuklarının kanıyla yoğrulmuş madalyaları birer ayakkabı gibi başımıza fırlatmaktalar.

Sayın Başkan;

“Sayın liderimiz istediği için geldik, şartlarımızı içeren mektup getirdik” demelerine, pişman olduklarını söyleyerek örgütten ayrıldıklarını yalandan bile olsa söylememelerine rağmen, hukuku açıkça çiğneyerek onları serbest bıraktık. Otobüs üzerinde zafer turları atmaktalar, korkum odur ki TBMM’ye gelip DTP grup toplantısına da katılacaklar ve üstelik taşımalı mahkeme tarafından suçsuz ilan edildikleri için buna hukuken de hakları var.

Sayın Başkan;

PKK’nın olsun, DTP’ nin olsun lütfen kulaklarını çekiniz. Plan üzerinde yapılacak bir tadilatla AKP’yi ve hükümetimizi bu zor ve çaresiz durumdan kurtaracak yeni şeytanî buluşlar için senaristlerinize emir buyurunuz. Çok zor durumdayız Sayın Başkan, çoook!

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..