Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ekim '09

 
Kategori
Siyaset
 

Bu ortaoyunu bilin bakalım kimin için?

Bu ortaoyunu bilin bakalım kimin için?
 

Ortaoyunu


Oyun apaçık ortada oynanıyor, herkesin gözü önünde ama sadece " ........" alkışlıyor...

“<ı>Şurası çok kesin: Hiçbir ülke bu tehditlere, bu sorunlara tek başına karşı koyamaz... Önümüzdeki Ağustos sonundan itibaren...<ı> <ı>Irak, Türkiye ve Irak’ın bütün komşularıyla, farklılıkları uzlaştıran ve ortak güvenliğimizi geliştiren yeni bir diyalog oluşturmak üzere birlikte çalışacağız...<ı> <ı>Başkan ve bir NATO müttefiki olarak, PKK veya başka herhangi bir terörist faaliyete karşı desteğimizi arkanızda bulacağınıza söz veriyorum. Bu çabalar, Türkiye, Irak hükümeti ve Iraklı Kürt liderler arasında işbirliği bağları oluşturma çabalarının devamıyla ve sizin Türkiye’deki Kürt nüfusu için eğitim, fırsat ve demokrasiyi geliştirme yönündeki kesintisiz çabalarınızla güçlenecektir.

ABD Başkanı Obama 6 Nisan 2009’da TBMM’deki konuşmasında oynanacak oyunun haberini ve talimatını bu sözlerle vermişti ve gerçekten de onun dediği gibi 2009 Ağustos’unda “Kürt Açılımı” oyununun ilk perdesi Recep Tayyip tarafından açıldı. Gerçi sonradan oyunun adı bir kaç kez görülen lüzum üzerine değiştirildi ama adı değiştirilse de oyun aynı oyundu. Yani ABD tarafından yazılan bir senaryoya bağlı olarak herkesin kendine biçilen rolü oynadığı, ama sadece " ........." AKP’nin büyük başarısı olarak alkışladığı bir oyun.

Siyasal partiler, siyasal bilimciler ve medya tarafından başından beri sorulan “Açılımın ne olduğu, neler içerdiği” sorusunun Gül-Erdoğan-AKP tarafından niçin yanıtlanmadığı/yanıtlanamadığı “Habur Zafer Bayramı” törenlerinden sonra belli oldu. Açılım denilen süreçte hukuk’un hiçe sayılacağını, teröristleri yasaya rağmen tutuklamama sorumluluğunun hukukun sırtına yıkılacağını, teröristlerin ayağına gönderilen taşımalı çadır mahkemelerinde “<ı>Liderimiz Sayın Apo’nun talimatıyla geldik, pişman değiliz” diyen teröristlerin “<ı>Pişman olma ihtimalleri var” denilerek serbest bırakılacağını... Açılımın içeriği olarak açıklayabilselerdi eğer, oyun daha başlamadan bitmez miydi? O zaman “<ı>Ne olur deliğe süpürmeyip kullanın” diye yeniden yalvarmak zorunda kalınmaz mıydı?

Ortada oynanan bu oyunun ABD’nin talimatları çerçevesinde oynandığı, yaşanan kapkara mizah ve saçmalıkların AKP-PKK-DTP işbirliği ve Recep-Apo eşgüdümünde gerçekleştirildiği sadece " ......... " fark edilmeyip çılgınca alkışlanmakta. Kimdir teröristleri Habur’a gönderen? Apo ve PKK. Kimdir çadır mahkemesini Habur’a gönderen? AKP hükümeti. Kimdir orada yaşanan ve Erdoğan’ı sürece bir süre ara vermek zorunda bıraktıran rezilliklerin sorumlusu? "........" göre bu rezilliğin sorumlusu yok, demokrasi kahramanı bir mimarı var: Recep Tayyip! Açılımcı avantalektüellerden hiç kimse şimdi sormuyor açılım sürecini durduran Erdoğan’a “<ı>Niye durdurdun süreci? Sen anaların gözyaşlarının dinmesine karşı mısın?”

Avrupa’dan gelecek PKK’lı grubun gelişini kim erteledi? Gelmesine kimler karar verdiyse onlar. Yani “Erdoğan-Apo ve AKP-PKK-DTP” koalisyonu. PKK’lıların lideri, sözüne ve buyruklarına boyun eğdikleri Apo mudur, Tayyip Erdoğan mı? Öyleyse nasıl oluyor da “<ı>Avrupa’dan gelecek PKK’lı grubun gelişi ertelendi” açıklamasını Apo ya da DTP değil de Erdoğan yapıyor? PKK’lı grup Erdoğan “<ı>Gel” diye buyurunca mı gelip, “<ı>Git” diye buyurunca gider, yoksa liderleri Apo buyurunca mı? Nasıl oluyor da PKK’lıların gelişini Erdoğan erteleyebiliyor?

Oyun apaçık ortada oynanıyor, herkesin gözü önünde ama sadece "........." alkışlıyor...

(Noktalı yerlere en uygun sözcüğü siz bulun lütfen!)

 
Toplam blog
: 195
: 688
Kayıt tarihi
: 04.10.07
 
 

Dünyanın internet sayesinde küçüldüğü günümüzde büyüyen sorunlara ilişkin duygu ve düşüncelerimi pay..