- Kategori
- Söyleşi
Açılmamış kilitler ve yazarı Şaire Nurcan Gök

Şaire Nurcan Gök ile yeni çıkardığı kitabını konuştuk.
Kendinizden bahseder misiniz?
20 yaşındayım. Çankırı’nın Ilgaz ilçesinde oturuyorum. Çankırı Karatekin Üniversitesi'nde Türk dili ve edebiyatı üçüncü sınıf öğrencisiyim. "Açılmamış kilitler" kitabının yazarıyım. Kitap okumayı çok severim. 7 senedir şiir yazmaktayım. Acemice olarak ney üflemekteyim. Üniversiteyi bitirdikten sonra ise yüksek lisans yapmak istiyorum.
Kitabınızı yazarken neyi amaçladınız?
Kitabımı yazarken insanların gönlünde söylemedikleri sözleri onlara aktarmayı amaçladım. Bu bir şiir kitabı olduğu daha çok duygulara hitap etmek istedim. Şiirlerimi kısa tutmaya çalıştım çünkü herkes artık uzun şiirler okumak yerine daha kısa şiirler okumayı tercih ediyorlar ben de bunu düşünerek insanları etkileyecek ve onların hoşuna gidecek şiirler yazmayı amaçladım ve kitabımda bir çok konuya değindim.
Kitabınızda en beğendiğiniz sözünüz ve şiiriniz hangisidir?
En sevdiğim sözüm;
Her şiirin bir hikayesi vardır.
Her hikaye bir şiirdir.
Sen mi şiir olmak istersin,
Ben mi?
En sevdiğim şiirim;
Ben şair adamım kalabalığı sevmem ben
Denize bakacağım masmavi gözlerin diye
Sonra uzun uzun ağaçlar olacak saçların gibi
Ben şair adamım kalabalığı sevmem ben
Sevdam anlatacak denize güzelliğini
Rüzgar esip getirecek kokunu yüreğime buram buram
Ben şair adamım bir seni severim
Bir de bana bakan gözlerini.
Yazmak size neyi ifade ediyor?
Yazı yazmak benim için başka bir dünyaya açılan kapı demektir. Yazı yazarken sanki bir film çekiyorum ya da resim yapıyorum gibi hissediyorum kendimi. Bir müzik aleti çalmak ya da hayallerin ortasına dalmak kadar güzel bir şeydir benim için. Ben daha çok şiir yazmayı seviyorum ve yazarken ise bedenimin olduğu yerde kaldığını ruhumun ise şiir yazarken düşündüğüm yerlere yolculuk ettiğini düşünüyorum. Yazı yazmayı herkese tavsiye ederim. Çünkü insan bir nebzede olsa sıkıntılarından kurtuluyor.
En çok beğendiniz yerli ve yabancı yazarlar kimlerdir
Yerli yazarlarımızdan; Ahmet Hamdi TANPINAR, Oğuz ATAY, Sabahattin ALİ, RasimÖZDENÖREN, Erdem BAYEZİT, Ali URAL, Mehmet Akif ERSOY…
Yabancı yazarlarımızda; Lamartine, Emile ZOLA, Dostoyevski, maupassant, Moliere, Balzac…
En beğendiğiniz yerli ve yabancı eserler nedir?
YERLİ ESERLER: Tutunamayanlar, Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Kürk Mantolu Madonna, Aylak Adam, Çalınan Hayatlar;Mülteci
YABANCI ESERLER: Ölü Canlar , Kırmızı Ve Siyah, Goriot Baba, Madam Bovary, İnsan Ne İle Yaşar?
İkinci kitabı düşünüyor musunuz?
Evet, düşünüyorum. Hatta ikinci kitabıma başladım. Sıra dışı bir konusu var. Konusunun okuyucularıma sürpriz olmasını isterim. Okuyan insanlarda farklılıklar oluşturacağını ve onların benliklerine hitap edeceğini düşünüyorum.
Hedefleriniz nelerdir?
Hedeflerimden ilki hedefi olmayan tüm genç nesille yol göstermek bunu da konferanslarla, yazdıklarımla ve onların fikirlerini ele alarak yapmak. Asımın nesli olarak kendimden sonraki nesille de güzel ve birikim dolu bir dünya bırakmak. Diğer bir hedefim ise dünyanın en farklı yazarlarından biri olmak istiyorum.
Kitabınızı okuduğumuzda bunu başardığınız görülmekte. Başarılarınızın devamını diliyorum. Röportajımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum.
Ben teşekkür ederim...