Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '17

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Açlık krizini nasıl bastırırız?

Açlık krizini nasıl bastırırız?
 

görsel netten alıntı


Gün içinde yaşadığımız açlık krizleri nedeniyle pek çok abur cubur yemeyi isteriz. Bu nedenle de hiç farkında olmadan kilo almaya başlamışız, bir de bakmışız sağlığımızı bozacak bir düzeye gelmiş. Ana öğünlerinizi yani sabah kahvaltınızı, öğle ve akşam yemeklerinizi düzenli olarak yemelisiniz. Bu öğünlerin arasında da küçük ara öğünler tüketmelisiniz. Bu şekilde metabolizmanızı hızlandırır ve aç kalmanızın önüne geçebilirsiniz. Ayrıca yeme krizlerini de ciddi oranda azaltabilirsiniz. Ara öğünlerinizde meyve, yoğurt, kepekli bisküvi veya 2-3 tane ceviz tüketebilirsiniz. Abur cubur krizleri genellikle geçici bir duygudur. Birçoğunda da göz açlığı etkin bir rol üstlenir. Ana ve ara öğünlerinizi almanıza rağmen, hala çikolata krizi yaşıyorsanız ya da bir tatlı dükkânının önünden geçerken bir şeyler almanız gerektiğini düşünüyorsanız, biraz frene basın ve bekleyin. Bir bakmışsınız kriziniz kendiliğinden geçmiş ve rahatlamışsınız. Evdeki diğer aile fertleriyle bir anlaşmaya varın ve eve şekerli veya yüksek yağ oranına sahip abur cuburları almayın. Eğer bunu yapamıyorsanız da bu tür abur cuburları gözünüzün önünden kaldırın ve onları aklınızdan çıkarın.

TV seyrederek, kitap okuyarak, ders çalışarak veya masa başında bir şeylerle uğraşarak yemek yenmemesidir. Yani, yemek yerken yalnızca yemeğinizi yiyin ve başka şeylerle meşgul olmayın. Bu sayede, hem yediklerinizin miktarını azaltırsınız hem de yediğiniz yemeklerin lezzetini alırsınız. Bu, sizin kolay bir şekilde doymanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca gözünüzün açlığını da azaltmaya katkı sağlayacaktır. yiyeceğin türünden daha çok miktarının önemli olduğudur. Her şeyi kararında ve tadında bırakın. Rahmetli annem : “İnsan mezarını dişleri ile kazar” derdi çok doğru bir atasözü.

Aşağıda yemekle ilgili fıkralar veriyorum sizi gülümsetirsem ne mutlu bana. Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

YEMEK

Doktor hasta çocuğa sordu: “Bugün ne yedin?” Çocuk cevapladı: “Pilav” Doktor: “ İştahla mı yedin?” Çocuk cevapladı: “Hayır salatayla”

KITLIK SEBEBİ

İki adam ışıklarda karşılaşır birisi çok şişman diğeri çok zayıf. Şişman adam zayıfa: “Seni görenler kıtlık var sanır” deyince zayıf adam da: “ seni görenler de kıtlığın sebebini anlar” diye cevaplamış.

AÇLIK

Fatih, hocası Ak Şemseddin’e sorar: “Hocam insan açlığa ne kadar dayanabilir? “ Ak Şemseddin cevap verir: “Ölünceye kadar Sultanım.”

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..