Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Mayıs '11

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Adana Bosna Derneği Bahar Konserinde

Adana Bosna Derneği Bahar Konserinde
 

İNT.Alıntıdır.


Çukurova Kadın Platformu 10 Mayıs Salı günü, Seyhan Belediyesi Kültür Merkezinde bir konser düzenledi. Türk Sanat Müziği Korosu davetlilere muhteşem bir "Bahar Konseri" verdi. 

Davetlilerin kapıda karşılanışından sonra Çukurova Kadın Platformu Başkanı Sn.Sema Turan YAPICI açılış konuşmasını yaptı. Bu konuşma bitiminde salonda bulunan anne ve anne adaylarının geçmiş Anneler Gününü de kutladı. Kendileriyle birlikte platforma gönül veren arkadaşlarının arasından "Yılın Annesi" seçtiklerini belirterek Nurten Sayın'a plaket takdim etti. Nurten Hanım gözyaşları içinde duygularını paylaşıp teşekkür ederken, koronun sonunda duran kızıda koşarak annesine sarıldı. Dikkatle baktığımda kızın yardıma muhtaç engelli birey olduğunu gördüm. Anneye neden ödül verildiğini de anladım. Konser boyunca kızını yanında tutan bu anne, zamanının çoğunu evladına harcamak zorunda kalan fedakar annelerden biriydi... 

Konser İki bölüm halinde verildi. Konseri Sunucu ve solist Ela Ülke sundu. Şef Sn.Bilge AYKUT yönetti. Adana Bosna Kardeşlik Yardımlaşma ve Kültür Derneğimizin Kadın Kolu Başkanı Sn. Kadriye ARIKAN'ın davetiyle, derneğimizin annesi ve Denetim Kurulu üyesi Dursune ELMA, Eğitim kolu Başkanı Fatma GÜLKAN ve Özlem KÜÇÜKİŞSİZ, Yönetim Kurulu üyesi Burhan ARIKAN (Kadriye ARIKAN'ın da değerli eşi) , Aynur BALABAN , Ayhan GEZER, derneğimizin değişmez, sevilen üyesi Zeliha Ablamız, Derneğimizin kurucularından ve Adana ÇABADER (Çukurova Adriyatik-Balkan ve Avrasya İş Adamları ve Kültür Derneği) Başkanı Fehmi Arazlı ile pekçok üyemiz aileleriyle bu konsere katıldı. 

"Kırmızı Gülün Alı Var" şarkısını okuyan Kadriye Arıkan; sahnenin parlak ışıklarına rağman onu izleyen Adana Bosna Derneği davetlilerini gözleriyle de selamladı. Görebildiği her davetliye memnuniyetini iletmek ister gibiydi. 

Korodaki 27 bayana sadece 7 erkek solist eşlil etti. Keman-ud-kanun ve akordiyon sesleriyle davetliler coştu ve solistlerle birlikte şarkılar söyledi. Hepsi güzeldi ancak; Kadriye ARIKAN'dan sonra favorim Solist Ayhan KARADAĞLI ile Ela ÜLKE idi. 

Konser Yıldırım GÜRSES 'in unutulmaz şarkılarıyla devam etti. 

Tabii finali Şef Bilge AYKUT güzel yorumuyla seslendirdiği şarkısıyla yaptı. 

Böyle etkinlikler stres atmamıza, hayatın koşuşturmacasında soluklanmamıza, dostlukların pekişmesine yardımcı oluyor. Etkinliği hazırlayan yetkililerin, aylarca çalışmalara katılan koroda görevli arkadaşların ve çalıştıran hocalarla, saz arkadaşlarının emeklerine sağlık. 

(Dernek Başkanımız Sn.Kasım GÜL , Bursa Karacabey'de yapılan Federasyon Toplantısı ile etkinliklere katıldığından aramızda bulunamadı.) 

 
Toplam blog
: 103
: 1399
Kayıt tarihi
: 21.03.08
 
 

Hacettepe Ün. mezunuyum. Öğrencilik yıllarımda ve okulu bitirdikten sonra bir gazetenin muhasebe ..