Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Adım adım Fethiye!

Adım adım Fethiye!
 

Adım Adım Fethiye!


Fethiye, Ege ile Akdeniz’in birleştiği, tarih, doğa, kültür ve mavi sonsuzluğun tümleştiği cennetvari biz güzellik. Bastığınız her karış toprakta tarihin izini bulabilir, yeşilin mavi ile yaptığı dansa tanık olabilir, doğanın bize bahşettiği eşsiz güzellikleri keşfetme imkânını bulabileceğiniz muhteşem bir yer.

 
Sokaklarında gezerken az başınızı kardıranız size el sallayan kaya mezarlarına selam verebilir, her an burnunuza gelen taze balık ve deniz kokusu ile kısa zamanda uyum sağlayabilirsiniz. Fethiye, Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden birisi olsa da, sabahları şafak sökerken bir anda küçük bir balıkçı kasabası görünümünü alıverir. Ağlarını toplamadan gelen balıkçı motorlarının sesi yankılanır Fethiye körfezinde. Sabah sahilde kısa bir yürüyüş yapmak isteseniz, martılar türkü çığırır, dalgalar vokalistlik yapar onlara.
 
Fethiye en sevdiğiniz şarkı gibidir, dinlemekten asla bıkmadığınız bir şarkı, her yıl gelseniz her yıl başka güzelliğini keşfedebilir, Fethiye’ye bir kere daha aşık olursunuz.
 
Fethiye’ye gelmek, tatil yapmak için öyle korktuğunuz gibi büyük paralar harcamanıza gerek yok. Fethiye’de her keseye, her bütçeye uygun tatil seçeneklerini bulmak mümkün. Beş yıldızlı otellerden butik otellere, apart otellerden pansiyonlara yüzlerce seçenek arasında mutlaka size uyan bir tatil seçeneği vardır.
 
Fethiye’de ilk olarak yapmanız gereken Aşıklar tepesi veya Aşıklar yolu olarak bilinen noktadan, kuş bakışı olarak Fethiye’yi izlemek olmalı. Fethiye’nin en ince detayına kadar gözlemleyebileceğiniz bu noktada bulunan seyir teraslarında yanınızda getirdiğiniz içeceğinizi içmek sanırım büyük bir haz verecektir.
 
Salı ve Cuma günleri kurulan Halk pazarında Salı günleri genel, Cuma günleri de köy ürünlerini bulabilirsiniz. Pazar keyfinin akşamında sahilde bir restoranda gün batımı eşliğinde romantik bir yemek yiyebilir akşamında ise paspatur da her zevke hitap eğlence mekânlarında gece geç saatlere kadar eğlenebilirsiniz.
 
Karagözler tarafından devam ettiğinizde onlarca irili ufaklı koy da deniz ile bulabilir çam ormanlarının denizle buluştuğu muhteşem yerde güneşlenebilirsiniz. Yine Fethiye şehir merkezine 5 km uzaklıkta bulunan çalış plajı hem gün batımı izlemek, hem denize girmek, hem de sörf benzeri sporlar için oldukça uygun bir nokta. 
 
Fethiye’de tarih hemen her yerde karşınıza çıkacaktır. Buna şehir merkezinde yer alan Telmessos Antik Tiyatrosu, 15 km uzaklığında yer alan terk edilmiş Rum köyü olan Kayaköy, Fethiye’nin yamaçlarında yer alan kaya mezarları dahil. Araxa, Letoon, Pınara, Tlos vb antik kentler hakkında sizlere yine bilgi vermeye devam edeceğim için o kısımları hiç yazmıyorum. 
 
Sizlere bu makalemde doğru bilgi vermek için www.fethiyede.com ve www.hotelsfethiye.net internet sitelerinden yararlandım. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
 
Özer Utku ÇET
jaseph@hotmail.com
 
 
Toplam blog
: 19
: 913
Kayıt tarihi
: 11.09.12
 
 

1975 Muğla Fethiye doğumluyum. 1998 yılından bu yana turizm ile içiçe birisiyim. Dünya üzerinde b..