Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '17

 
Kategori
Pazarlama
 

Affiliate’de Top Secret Yöntemini Kullanın, Aradan Çıkarılmayın

Affiliate sisteminin bir tek dezavantajı vardı. O da aradan çıkarılmanın çok kolay ve yüksek olasılıklı olması idi. Nasıl mı aradan çıkarıyorlar? Web sitemizi ziyaret eden kişiler sitemizdeki affiliate linkine tıkladıklarında karşılarına, satışına aracı olduğumuz ürünün resmi web sitesi çıkıyor. Eğer satın almaya daha sonra karar vereceklerse ürünün resmi sitesini Sık Kullanılanlar’a ekler veya bir yere not alırlar. Satın almaya karar verdiklerinde ise bizim web sitelerimize girmeden direkt ürünün web sitesinden alıyorlar. O zamanda kadar da geçici internet dosyalarını temizlemiş, bilgisayarlarına format atmış olabiliyorlar, böylece bizim referans bilgimiz bilgisayarlarından siliniyor. Hatta başka bir bilgisayardan ürün web sitesine girerek de alabiliyorlar. Bu durumlarda kesinlikle bizi aradan çıkarmış oluyorlar ve komisyon kaybediyoruz.

Bazı affiliate sistemlerinde ziyaretçinin IP’si kayda alınarak ne zaman girip satın alırsa alsın aynı kişini aracılığıyla alması sağlanmaya çalışılmaktadır. Bu ise hiçbir şeye yaramamaktadır. Çünkü Bir bilgisayarın IP’si eğer otomatik IP alma ayarı yapılmışsa her çalıştırıldığında farklı IP almaktadır. Genellikle de varsayılan bu ayar tercih edilmektedir.

Artık buna da çözüm çıktı. Top Secret yöntemini kullanarak affiliate sistemini tam anlamıyla referanslığımızı koruyarak yapabiliriz.

Top Secret; affiliate sistemiyle satılan ürünün resmi sitesini ziyaretçilerimizden gizleyerek direkt satın alma sayfasına yönlendirmek, dolayısıyla sitemize giren kişiler ürünü satın almaya ne zaman karar verirlerse versinler bizim sitemize girip almalarını sağlamak demektir. Böylece müşterilerimiz ürünleri ne zaman hangi bilgisayardan girerek satın alırlarsa alsınlar bizim web sitelerimize girip bizim aracılığımızla almalarını sağlamış oluyoruz. Satış işlemlerinin müşteri ödeme işlemini tamamlayıncaya kadarki kısmında, görünürde kendi ürün veya hizmetini satanlardan hiçbir farkımız kalmıyor.

Ancak bu yöntemle satış yaptığımız zaman müşteriler ürün hakkında yardım ve destek için bize dönüş yaparlar. Bu nedenle bu yöntemle satış yapabilmek için sattığımız ürün hakkında yeterince bilgi sahibi olmamız çok daha önemlidir.

Nasıl Yapılır:
Web sitemizde, satacağımız ürün hakkında müşterinin sahip olması gereken tüm bilgileri ve ürünle ilgili resimleri yayınlıyoruz. Yayınladığımız yerde uygun bir yere aşağıdaki kodu ekleyerek satın alma buton veya linki oluşturuyoruz.
Satın Al
Her affiliate sisteminde Top Secret yöntemi uygulamak mümkün değildir. Uygulanabilmesi için, alışveriş sepeti olmamalı, ödeme sayfası bir tek ürüne özel olmalıdır. XTicaret, ClickMerkez, Clickbank vb. affiliate ağlarında hep uygulanabilmektedir.

Örnek:
    XTicaret’in verdiği affiliate linkini yukarıdaki kodun “AFFILIATE LİNKİMİZ” yazısı yerine ekliyoruz.
    Ürünün resmi sitesine girip satın alma linkine tıklıyoruz.
    Adres çubuğundan ödeme sayfası linkini kopyalayıp yukarıdaki kodun “ÖDEME SAYFASI LİNKİ” yazısının yerine yapıştırıyoruz.
    Satın alma link kodumuz hazır. Sıra görsel düzenlemesine geldi.
    “Satın Al” kelimesinin boyutunu ve yazıtipini görsel komutlarla düzenleyebiliriz. Eğer buton istersek buton resmini “Satın Al” yazısının harfleri arasına ekler, sonra yanlarından “Satın Al” yazısı harflerini sileriz.

Müşterinin satın almak için üye olması gerekliyse ödeme sayfası linki yerine üyelik formu linkini kullanarak, doğrudan bizim sitemizden üyelik formu doldurup üye olmalarını sağlarız. Satın almak için nereden üye girişi yaparlarsa yapsınlar bizim aracılığımızla üye oldukları için bizim müşterimizdir.

Satın alma öncesi ücretsiz deneme imkanı bulunan ürünlerde müşteri satın almaya hemen karar veremese de denemeye hemen karar verebilir. Bizim aracılığımızla demo talep eden kişiler satın aldıklarında ne olursa olsun bizim müşterimizdir.

Binlerce, milyonlarca ürün içeren alışveriş sitelerindeki ürünlerden yalnızca bir veya bir kısmını web sitemizde tanıtıp affiliate linki vermişsek, müşteri bizim sitemizde hazır bulmuşken bir de o alışveriş sitesinden yeniden aramaya uğraşmak istemez. Bu nedenle böyle alışveriş siteleri için Top Secret yöntemi gerekmez.

 

 
Toplam blog
: 12
: 66
Kayıt tarihi
: 23.11.17
 
 

24 Temmuz 1984 Adana doğumluyum. Adanalıyım. Adana'da ikamet ediyorum. Bekarım. Endüstriyel Elektro..