​ Ağlamak güzel olabilir mi? / Psikoloji / Milliyet Blog
Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Ağlamak güzel olabilir mi?

Ağlamak güzel olabilir mi?
 

Bazen canımız yandığında, bazen başkalarının canı yandığında ama en çok içimiz yandığında ağlarız.

Sezen Aksu’nun “ağlamak güzeldir”diye bir şarkısı vardır.

Ağlamak güzel olabilir mi?

Ağlamamız doğumda başlıyor.

Yeni doğan bebeği, ebeler baş aşağı tutarak ciğerlerine pat pat vururlar, ağlasın diye. Ağladığı zaman ciğerlerine hava gider bebeğin.

Sonra hayat boyunca ağlamaya devam ederiz

İstatistikler, insanın yaşamı boyunca 95 litre, yani yaklaşık 10 kova gözyaşı döktüğünü söylüyor.

Bu veriler, kuşkusuz genel bir bilgi sunuyor. Çünkü konuya ilişkin rakamlar insana ve kültürlere göre değişiyor.

İnsanlar her şeye ağlayabilir.

İnsan için ağlamak kolay bir olaydır.

İnsanlar, bir filme, bir şarkıya, bir bloğa ağlayabilirler.

Ama her zaman insan yürekten ağlamayız. Yürekten ağlıyorsak o zaman, o insan yıkılmış demektir. Birileri kalbine girip, delip geçmiştir. Ellerindeki okları saplamışlardır, belki de saplamaya da devam etmektedirler.

İlişkiler bitebilir. Gidene ağlanır gibi yapılsa da, gidene ağlanmaz. Gidenin geride bıraktıkları duygulardır insanı ağlatan. Çoğu zaman gidenin açtığı yara kapanmaz. Yine blogcu arkadaşlar, “bir kalemde bitirdim, hemen de unuttum” diyecekler, ama bu her zaman mümkün değildir. Yara kapansa bile az çok her yaranın bir izi kalır insanın yüreğinde.

İnsan birisi için ağlarken, diğer bazı insanlar, “Ağlama niye ağlıyorsun ki, değer mi ona?” derler. İnsan duygularını bilmediklerinden böyle derler.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..