Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Ağlayamayan kek (ağlayan kek)

Ağlayamayan kek (ağlayan kek)
 

Malzemeler

4 yumurta (oda sıcaklığında)
3 kahve fincanı toz şeker
3 kahve fincanı un
1,5 çorba kaşığı kakao
2 çorba kaşığı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket damla sakızı (ezilmiş)

Kreması

1 su bardağı soğuk süt ile hazırlanan kerem şanti

Çikolata sosu (İsteğe göre hazır çikolata sosu kullanabilirsiniz)
SOS MALZEMELERİ:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı kakao
3 yemek kaşığı toz şeker
Hepsi karıştırılır topaklanmaması için karıştırılarak sos hazırlanır.

Yapılışı
4 yumurta,3 fincan toz şeker iyice beyazlayana kadar mikserle çırpılır.2 çorba kaşığı süt,kakao,kabartmatozu,damlasakızı,elenmiş un eklenir çırpılır. 30-35 cm çapında bir yuvarlak kalıba dökülür.170 derece fırında pişirilir.
Fırından çıkartılan kekin üzerine 2 subardağı soğuk süt azar azar kekin üzeri ıslatılarak dökülür. İyice soğuması beklenir. Soğuyan kekin üzerine krem şanti sürülür. Soğutulmuş çikolata sosu krem şantinin üzerini kapaltacak şekilde dökülür. Pastamız soğuması için buzdolabına konulur. Serviz yaparken üzerini hindistan cevizi, fındık fıstık tozuyla süsleyerek servis yapılır..
 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..