Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Hamsi kuşu

Hamsi kuşu
 

Hamsi kuşu


(Bana özgü malzemelerle yapılan bir tariftir. İstediğiniz baharatı kullanabilirsiniz)

1 kg hamsi
2 yumurta
Mısır unu
2 kurusoğan (İncecik yemeklik doğranacak)
Maydanoz
1/2 su bardağı pirinç
Kuş üzümü
yenibahar
karabiber
tuz
Kızartmak için sıvıyağ


Öncelikle pirinç ve baharatlı karışım hazırlanır, az suyla haşlanır. Doğranmış soğanlar ve maydanozlar eklenir. Hamsiler ayıklanır ve kılçıkları çıkartılır. Bolca yıkanır. İki hamsi yanyana konulur. İçerisine hazırladığınız iç malzemesinden birazcık konularak üçüncü hamsi eklenir ve avuç içerisinde hafif sıkılarak şekil verilir. Hamsiler bitene kadar işleme devam edilir. Tavaya yağ koyularak ocağın altı yakılır. Hamsi kuşları önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulanır ve kızgın yağda iyice pişirilir. Yeşillikli bol mevsim salatasıyla servis edilir.
Hamsi kuşu farklı tariflerle yapılabiliyor. Pirinçsiz sadece maydanoz ve soğanlı içlede güzel oluyor. Ben sizlere tavsiye ederim ki, iç pilavlısını da deneyin. Tarçına alerjim olduğu için yenibaharlı denedim çok güzel oldu..Afiyet olsun...


 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..