Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mayıs '18

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Ahde Vefa

Ahde Vefa
 

Analist Taner Akkuş’un hazırladığı proje kapsamında, İBB Meclis üyesi Kırlak’ın önderliğinde ‘Ahde Vefa Platformu’u vatandaşın faydasına olabilecek birçok hizmeti ücretsiz vermeyi hedefliyor.
 
Veren El İle Alan Ele Köprü Oluyoruz” sloganıyla yola çıkan Ahde Vefa Platformu bir iyilik hareketi olmakla birlikte sessizlerin çığlığı, mazlumların sesi ve kimsesizlerin kimsesi olmak için kurulan platform, veren el ile alan eli buluşturuyor.
 
PLATFORM BAĞIŞ KABUL ETMİYOR
Türkiye’de ilk defa bir oluşum bağış, hibe ve yardım kabul etmeyecek. Ahde Vefa Platformu kesinlikle bağış, hibe ve yardım kabul etmeyeceklerini, veren ellerin alan doğru ellerle buluşmasına öncülük ve köprü olacağını bildirdi.
Avrupa birliği komisyonu, valiliklerin kalkınma ajansları ve yerel yönetimler gibi kuruluşlar arasında köprü vazifesi ile çeşitli hibe ve bağış gibi yardım programlarıyla destek verileceği bildirildi.
 
TANER AKKUŞ İMZALI (GÖNÜLLÜ DANIŞMAN) PLATFORM 
Analiz uzmanı Taner Akkuş (Gönüllü danışman) imzalı proje, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Nuran Kırlak önderliğinde Türkiye’de gönüllü hizmet veren dernek, vakıf, federasyon, sendika, kooperatif ve toplumsal alanlara hizmet veren kuruluşlara destek verileceği ve bu hizmetlerin de bedelsiz olacağı vurgulandı..
Türkiye’de ilk olan, nefesten kimlik analizi, boşanma öncesi arabuluculuk, empatiye davet, öfke ile sinir ayırımı, beyin resetleme ve moral atölyesi gibi toplumsal meselelere duyarlılık içerikli önemli projelere imza atan analist Akkuş, yeni bir oluşuma imza attı.
 
İŞ ADAMI MURAT ŞATIR’DAN FİNANS DESTEĞİ
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ticari merkezleri bulunan iş adamı Murat Şatır ve Hanife Şatır, sürdürülebilir kalkınma anlamında bu projeye finansal destek vererek toplumsal meselelere duyarlılık projelere başlanmasını sağladı.
Şatır ailesi, “Toplumumuzun kanayan yaralarını sarmaya yönelik hepimizin vazifesi ki, bu proje gelince bize finans ile birlikte daha başka ne yapabiliriz sorumluluğu verdi. Bu nedenle Ahde Vefa Platformu ekibini ve başkan Nuran Kırlak’ı tebrik eder ve her zaman Şatır ailesi olarak yanlarında olduğumuzu belirtiriz.” dedi.
 
İŞTE O’ GÖNÜLLÜ İYİLİK HAREKETİ 
Nuran Kırlak Başkan 
Merve İlkim Genel Sekreter
Hanife Şatır Finans Sorumlusu
Elif Altın Basın Sözcüsü/Eğitim Sorumlusu
Elif Laçin Siyasi ve Bürokrasi İşler Sorumlusu
Sunay Kırbaş Sosyal Yardımlaşma Sorumlusu
Rahime Kara Dergi/Reklam Sorumlusu
Saniye Gören Dergi/Yayın Sorumlusu
Nurhan Yılmaz Sosyal Tanıtım Sorumlusu
Emine Omay Halkla İlişkiler
Gönül Seçkin Organizasyon Sorumlusu
…..ve aralarında siyasetçi, akademisyen, analist, gazeteci, psikaytri, stratejist, politolog, yazar, sanatçı ve çeşitli alanlarda uzman olan bir ekip tarafından, toplumsal meselelere gönüllü hizmetler veren sivil dayanışmalara destek vermek adına Analiz uzmanı Taner Akkuş imzasıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Nuran Kırlak riyasetinde “Ahde Vefa Platformu” kurulduğu bilgisi verildi.
 
AHDE VEFA PLATFORMU’NUN AMAÇ VE HEDEFİ
Türkiye’nin bekası, refahı, huzuru ve özellikle toplumsal meselelerin giderilmesine destek olabilecek projeleri geliştirme ve hedef kitleye kazandırmaktır. Bu doğrultuda, topluma yönelik verilecek tüm gönüllü hizmetlere yanıt veren, toplumsal sorunlara çözüm olan sürdürülebilir projelerinin, erken aşamalarda geliştirilmesini sağlar. Toplumun ihtiyacına yönelik sürdürülebilir projelere, henüz düşünce aşamalarında iken dahil olarak şekillenmesini sağlamak ve hizmette gönüllülük esasına yönelik rol almasını köprü olmak.
 
PLATFORMA BAŞVURU
Talepleri onaylanan düşünceler öncelikle hazırlık aşamasına geçer. İlk kez hedef kitlesiyle buluşacak olan projeler, Cihangir Mahallesi E5 Yanyol Londra Asfaltı Cad. A Blok No: 29 Avcılar İstanbul’da bulunan merkez binasına geletek başvurular (Sunay Kırbaş/Sosyal yardımlaşma sorumlusu) kabul edilerek, toplumun ihtiyaçlarına yönelik hizmet verileceği bildirildi.
 
 
Toplam blog
: 48
: 286
Kayıt tarihi
: 19.11.17
 
 

Aslen Malatyalı olup 1978'de İstanbul'un Fatih ilçesinde Vefa semtinde doğdu. Özel sektördeki baz..