Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '10

 
Kategori
Kültür Turizmi
 

Ahhhh Urfa, Yaktın Beni Mardin.

Ahhhh Urfa, Yaktın Beni Mardin.
 

ALINTI


Yaş ne olursa olsun, içimizdeki o dur durak bilmeyen sevgiler, istekler varsa, gezmeyi seviyorsanız, hadi kendinize bir iyilik yapınız. Ne mi derseniz, otobüsle GAP TURUNA gidiniz.

İnanıyorum ki gözleriniz, görsel güzelliğin en mükemmelini yaşarken, ağzınız tadına doyamacağı lezzetlerle tanışacak, ruhunuz dinlenecek, çeşitli etnik grupların birbirleri ile dostça sevgi dolu nasıl bir arada yaşadıklarını görme şansını yakalayacaksınız. Süryani'si, Kürt'ü, Arab'ı , Anadolu Kökenli insanları. Bizde onlara katıldık, saygı ve sevgi ile bize yaklaştılar. Bir yanda ezan okunurken, diğer yanda duyduğunuz çan sesleri. İşte orada kopuyorsunuz sadece düşündüğünüz tek şey var, sevmek , insanı sevmek, geçmişten gelen kültürün miraslarını zevkle seyrederken, geçmişte yaşayan insanların nasıl yaşadıklarını hayal etmek.

Adana nın SAKIP SANACI CAMİİ, Antakya nın KÜNEFESİ, Antep in KALESİ, daha daha bu şehirlerin neleri var ama benden bu kadarı. Kalanını siz tamamlayın.

Ah ah Halfeti nin Fırat Nehrindeki güzelliği. Hele bir de Fırat üztünde tekneye binip, ŞU FIRATIN SUYU AKAR diye başlayan türküsüyle başlayıp, ANTEP ANTEP türküsüyle biten turu. Görsel şahaneliğini kelimeler ifade etmeye yetmez. Ancak görüp hissetmeniz lazım.

Ah ah URFA , türkülerin en yanık genizlerden çıktığı, insanı bir yerden alıp başka yerlere götüren türküleri . Hadi gidin görün , sıra gecelerini.

Harranın daki o muhteşem güzelliği. HASAN KEYF te tamamlayın.

İş te burda aşık oldum, sana MARDİN. Bilirsiniz aşkı kolay kolay tarif etmek zordur. Bu başka bir aşk, Sn.CEMİL İPEKÇİ teşekkürler sana. Neden olduğunu söylemeyeceğim. Gidip görün sizde yaşayın.

Devamını yazmayacağım, lütfen kendinizi ödüllendirin derim gidiniz görünüz. Mükemmel geçen bir GAP TURU.

Teşekkür ederim, sevgili bilge rehberimiz Sn.FİLİZ AKÇAT. Sende bu turu muhteşem tamamlattın. TEŞEKKÜRLER, TEŞEKKÜRLER. HEY TRAVEL

 
Toplam blog
: 106
: 461
Kayıt tarihi
: 18.06.09
 
 

 Hayata daima pozitiv bir bakış açısı ile bakan, insanları incitmekten, üzmekten korkan ama hay..