Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '10

 
Kategori
Güncel
 

Ahir zamanda yaşanacak doğal afetler

Ahir zamanda yaşanacak doğal afetler
 

Yaşanan Doğal afetler Ahir zaman alametlerindendir


Bulunduğumuz yüzyılda artarak yaşanan depremler, seller, fırtınalar ahir zaman alametlerindendir. Bugün yine Bolivya'da sel felaketi, dün ise Japonya'da deprem haberlerini duyduk.Bunlar içinde olduğumuz ahir zaman'ın özellikleri olup peygamberimiz (s.a.v) tarafından bildirilmiştir.Yaşanan hiçbirşey Allah'ın kontrolü'nün dışında gerçekleşmez , insanların bu felaketlerin nedenleri hakkında düşünmeleri için özel olarak gerçekleşir.

Peygamberimiz (sav)'in hadislerinde haber verdiği ahir zaman alametlerinden biri de, bu dönemde doğal afetlerin sayısında artış olacağıdır. Hadislerde ahir zamanda, depremlerin çoğalacağı, şiddetli yağışların olacağı, fırtına ve kasırgaların artacağı, yer çökmelerinin yaşanacağı, büyük şehirlerin yerle bir olacağı, yıldırım çarpmalarıyla insanların öleceği haber verilmiştir. Tüm bu olayların içinde yaşadığımız çağda, dikkat çekici şekilde artmış olması kuşkusuz çok önemli bir alamettir. Uluslararası Kızılhaç Federasyonu'nun hazırladığı rapora göre, "1997-2006 arasındaki on yıllık dönemde meydana gelen afet sayısının, 1987-1996 arasındaki bir önceki on yıllık döneme göre %60 arttığı, aynı dönemler arasında ölü sayısının 600 binden 1, 2 milyona ulaşarak ikiye katlandığı, bu afetlerden etkilenen yıllık ortalama insan sayısının da 230 milyondan 270 milyona yükseldiği kaydedildi."

Onun zamanında büyük hadiseler vuku bulacak (oluşacak). (El-
Kavlu'l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 27)

"... zelzeleler, kederler, büyük hadiseler yakındır. O gün Kıyamet, insanlara, şu elimin, başına olan yakınlığından daha yakındır", buyurdu. (Ebu Davud, Cihad: 37, (2535))

Ev ve kulübe bırakmayan şiddetli bir yağmur yağıncaya kadar kıyamet kopmaz. (Kıyamet Alametleri, s. 253)

Gökten şiddetli yağmur yağıp taş binalar hariç bütün kerpiç evler yıkılmadıkça kıyamet kopmaz. (Ahmed b. Hanbel, Müsned 13/291, hadis no. 7554)

Şu hadiseler meydana gelmedikçe kıyamet kopmayacaktır… depremler çoğalacak… (Ramuz-El Ehadis, 476/11)

kaynak:http://www.ahirzaman.net/

 
Toplam blog
: 145
: 1324
Kayıt tarihi
: 08.11.09
 
 

Dünyaya sevginin hakim olması için iyilerin ittifak etmesi gerektiğine inanıyorum. Sevgi, şefkat,..