Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Ahmet Türk neden yumruklandı

Ahmet Türk neden yumruklandı
 

Dün Samsundaki kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yumruklu saldırıda bulunan kişi, Sırrı Sakık'ın sözlerinden etkilenip saldırıyı gerçekleştirdiğini söylediğini ifade etmiş.

İfadeye göre, "Muş Milletvekili Sırrı Sakık, duruşma çıkışı etrafta toplanan vatandaşların sözlü sataşması üzerine polise dönüp, 'Susturun şu terbiyesizleri' demiş. Yumruk atan kişi de Sırrı Sakık’ın bu ifadesini duyunca, kendini tutamamış.

Olay Karadeniz’de oluyor. Türkiye’nin her yerine olduğu gibi Karadeniz'e de her gün şehit geliyor. Bu gelen şehitlerden dolayı vatandaş saldırmış Ahmet Türk’e.

Kapatılan DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk'ün Samsun Adliyesi önünde saldırıdan beş dakika önce basın açıklaması yapmış, işte bu sırada BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'la adliye çevresinde bekleyen bazı vatandaşlar arasında söz düellosu yaşanmış.

İfadelere göre, bu sırada, adliye binası çevresinde bekleyenler arasından bir vatandaşın "Niye geldin ulan? Niye niye bölmeye uğraştığın vatanın arabaları burada, arabaları, polisi seni koruyor. He niye geldin niye?" diye bağırması üzerine Sakık'ta çevresindeki polislere "Sustur şu adamı" diyerek tepki göstermiş. Vatandaşın bu sözlere "Ne diyosun sen be he niye geldin" diye devam etmesinin ardından Sakık'ın "Terbiyesiz" şeklindeki cevabı kıvılcımı ateşleyen sözler olmuş.

Bundan 10 dakika kadar sonra da yumruklu saldırı gerçeklemiş.

Yumruk atan kişi, Sırrı Sakık'ın kalabalığa “terbiyesiz” şeklinde tepki göstermesine dayanamadığını ifade etmiş. Kötü bir olay olmuş.

Herkes de bu olayı kınadı.

Tepkiyle karşıladı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Türk’e yapılan saldırıya çok sert tepki gösterdi. “Söylenecek çok sözümüz var ama sözleri tüketmeyeceğiz. Bir kez daha söz tükendi demeyeceğiz” diyerek konuşmasına başlayan Baydemir, “Ahmet Türk’e yapılan saldırı 7’den 70’e Kürt halkına yönelik bir saldırıdır. Kürt halkının onuru, gururu, haysiyeti hedeflendi." demiş.

Tepkisidir diyebilir de, peki bugün Taksim meydanındaki yumruk olayının protestonun yapılırken açılan bir pankarta ne demeli? Bu blogda, yumruklama olayının yapan kişinin adını hiç kullanmadım. Ama pankartta Ahmet Türk'ü yumruklayan kişinin adı ve soyadı yazılı idi. Bir de ne yazıyordu. " boğacağız hesap soracagız"

Bu gidiş iyi bir gidiş değil gibi geliyor bana.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..