Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Türkiye'de erkeklerin %60 ı eşcinsel olamaz

Türkiye'de erkeklerin %60 ı eşcinsel olamaz
 

Uzun süredir ortalarda pek görülmeyen Nükhet Duru, erkeklerle ilgili bir konuştu, ama pir konuştu!

Keşke konuşmasaydı.

Türkiye'de erkeklerin yüzde 60'ı eşcinsel demiş.

Kim yaptı acaba çalışmayı?

Nerede yayınlandı?

Bilmiyorum.

Bir de şu anda hayatında kimsenin olmadığını söyleyip, ardından da, genç kızlara şöyle tavsiyede bulunmuş: "Gay olmayan birine rastlarsanız kaçırmayın."

Oldu gözlerim doldu. Ya kızların başka derdi kalmadı da, eşcinsel olmayan birini mi arayacaklar.

Böyle röportaj mı olur?

%60 gay varsa bu memlekette, diğer %40 gay değil demektir. O zaman %40 arasından birini bulmak için kızların çok çalışması gerekir.

Böyle bir olay olamaz.

Türkiye’de gay yüzdesi araştırılmış. Cinsel Terapist Cem Keçe’de bunu kitaplarında yazmış. Bu kitaplara göre, gaylik ya da eşcinsellik oranı Türkiye'de %12 imiş. Yazar, bu oran insanların hassasiyeti ve gizleme eğilimi olabileceğinden %20 civarında olabileceği de belirtmiş. %60'ı Nükhet Hanım nerden çıkardı anlamadım. %60, %20 inin üç katı yapıyor. %60 gibi bir rakam da şüpheli gözüküyor.


Biraz bilgi… Eşcinsellik 'cinsel anlamda kişinin kendi cinsine ilgi duyması' olarak tanımlanır. Kadın eşcinseller lezbiyen, erkek eşcinseller ise, kendini gay diye tanımlar. Heteroseksüel; 'karşı cinse ilgi duyan', biseksüel ise; 'her iki cinse de ilgi duyan kişi' olarak tanımlanmaktadır. Eşcinsellik yıllar boyu bir sapkınlık, hastalık, kimlik bozukluğu olarak görülmüştür. Şimdiler ise Amerikada 1974'den bu yana, Avrupada ise 1992'den bu yana hastalık tanımlarından çıkarılmıştır. ABD'de yapılan araştırmalar, erkeklerin %20'inde, kadınların ise %18'nde eşcinsel eğilim olduğunu göstermektedir.

Öyle %60 gibi rakamı söylerken, dayanaklarının da söylenmesi gerekir. Türkiye'de erkeklerin yüzde 60'ı eşcinsel olmaz.

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..