Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '09

 
Kategori
Aile
 

Aile içi teknolojik aksamalar

Hala debeleniyorum, dönüşüm de istediğim kadar mükemmel olmadı. Artık mükemmel olmak adına değil istediğim herşey, ve insanlardan beklentim de eskisinden çok daha az.

Ne kimse için kendinden feragat et ne de kimse seni üzsün, olsun ben haklıydım ama yine de o hatasını anlamıyorsa ben alttan alayım edebiyatını da bir yana bırakmak lazım. 1980’lerde küreselleşme hareketlerinin hız kazanmasıyla finansal piyasalara yeni ve karmaşık ürünler girmiş, böylece insanoğlunun merhamet ve vicdan duyguları sona ermiştir. Teknolojinin son derece hızlı yayılmasına bağlı olarak insanoğlunun iletişim gibi bir sorunu da kalmamış artık 40 daireli birbirini tanımayan kapı komşuluğu süreci de başlamıştır.

İnsanların gelişen dünya koşullarına ayak uydurmak adına okul yıllarında sürekli bir yarış ortamına maruz kalması, ama senin oğlunun matematiği daha iyi dedirtecek boyutta aile ilişkilerinin gündeme gelmesine sebep olmuş, artık annelerin <ı>günlerdeki konuları da kocasının aldığı yeni otomobili ve yeni dönemde gideceği tatil planından ibaret olmuştur.

Çocuklar mı, onlar daha bilmedikleri bu yeni koşullara ayak uydurmuşlardır bile... Anne şu oyunu da oynayacaktım ama sonra uyuyayım ne olurları gündemdedir ilk dönemlerde, sonra yavaş yavaş 17 inclik plazma monitörlerine o kadar alışırlar ki, tek paylaşımcılığı bilgisayar oyunlarındaki silahları olmaya başlar, hem de bilgisayar oyunundaki çizgi karakterdir onun düşsel kahramanı. Ne sokakta koşarken ayağının takılıp düşmesi gündemedir, ne de yüzüne gelen bir cisimle ağlaması. Cindy yoktur kızlar için, kimse evcilik oynamaz, kimsenin doktor ve hastası kalmamıştır. Bu çocuklar yetişir yarının Türkiye’sinde kapitalist düzenin birer piyonu olurlar. Sonra tartışma konusu olur neden hiç bir şey eskisi gibi değil diye..... 1980’lerde küreselleşme hareketlerinin hız kazanmasıyla finansal piyasalara yeni ve karmaşık ürünler girmiş, böylece insanoğlunun merhamet ve vicdan duyguları sona ermiştir.

04.09.2007 / Salı

23:18

 
Toplam blog
: 11
: 1343
Kayıt tarihi
: 17.06.09
 
 

İstanbul Üni. İngilizce İktisat Bölümünden mezunum. İstanbul Üni. Para, Sermaye Piyasaları ve Finans..