Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ocak '08

 
Kategori
Aile
 

Aile toplantısı

Aile toplantısı
 

(soldan sağa)Mustafa Karaali ve iki toru,Yusuf Karaali, Ekrem Kızıltaş, İbrahim Bozkurt, S.Bozkurt


AKRABA DÜĞÜNÜ

Bazı akrabalar bir araya gelmek için organizasyonlar tertip ediyorlar, dernekler, vakıflar kuruyorlar aslında bu tüzel kurumların sosyal amaçlara ulaşmada etkili olduğu veya ne derece etkili olduğu yönünde esaslı kaygılarım bulunuyor. Bence akrabaları bir araya getirmenin en etkili yolu veya çözümü geniş katılımlı akraba düğünleridir.

Dün gece (20 Ocak 2008) akşamdan sonra, sevgili yeğenimiz Seçil 'in Kadıköy Evlendirme Dairesindeki törenindeydik, güzel bir gece oldu. Halamın torunununun nikah ve evlilik merasiminin birlikte yapıldığı bu gecede, uzun bir zamandır bir araya gelmeyi düşlediğimiz akrabalarımızla bir arada bulunmanın keyfini çıkardık. Biz ailece veya yalnız, zaman zaman İstanbul'da bir çok davet, merasim, seminer ve benzeri toplantılara katılırız, bu toplantılar mesleki nedenlerle olduğunda, seneler öncesinden kurmuş olduğumuz dostlukların tazelendiği bir hüviyete bürünür, ancak, akraba toplantıların özgünlüğünü, riyasızlığını, beklentisizliğini, gerçek sevginin tezahür ve temeyyüzünü hiç farkettiğiniz oldu mu?

Ailenin, kadını, erkeği, çocuğu, genci, yaşlısı, rütbelisi, rütbesizi, bürokratı, aristokratı, hepsinin göz göze, yürek yüreğe olduğunu gördüm. Başka neyi gördüm? yaşlandığımızı, çocuklarımızın büyüdüğünü ve de genetik kodlarımızı devr alan yeni neslin bazı özelliklerinin büyüklerimizin benzer özellikleri ile çakıştığını. Yani şunu demek istiyorum; rahmetli sevgili halamın teni, kaşı, gözü, burnu vb. irsen ablama geçerken aynı kalıtımsal özelliğini başka bir torununda da görmek mümkün.

Bil cümle akrabalarımızla oluşturduğumuz sevgi çemberinin o toplulukta olmayan akrabalarımızın başkaca fertleri ile daha geniş bir ortamda bir araya gelmeyi çok istiyorum. İstanbul da ve bütün Türkiye'de dağılmış olan aile fertlerimizin gerek evlilik ve sair nedenler ile tertipleyecekleri veya ortaya koyacakları toplantılara davet edilenlerin bigane kalmaması, davet edenlerinde davetlerinde tüm akrabaların katılımına imkan sağlayacak bir düzenleme yapmalarını ve geniş yüreklilik temenni ediyorum.

Aynı gece, eniştemiz Ekrem KIZILTAŞ'ta düğünün davetlisi idi. Eniştelerimiz içinde en medyatik olanıdır. Gazeteci, yazar, TV5 haber programı sunucusu... On parmağında on marifet vardır.

Gece boyu, ayak üstü siyasetin güncel konularını konuştuk, ayrıca Refahın geleceğine, hükümetin ekonomik açılımlarını değerlendirdik gecenin anısına birde yukarıdaki fotoğrafı çektirdik, e-mail adresime gönderdi, teşekkür ederim.

 
Toplam blog
: 135
: 1323
Kayıt tarihi
: 29.09.07
 
 

Ali Emir KARAALİ, Rize Doğumlu, 1978 Rize Lisesi Mezunu, (1988)T.C. Anodolu Üniversitesi   'İşlet..