Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '20

 
Kategori
Güncel
 

Aile ve Karantina

Fotoğrafçı Muhammet arkadaşım yazımı okursa çok iyi hatırlayacaktır. Hatırlamaması mümkün değil çünkü ikimiz de ölümden dönmüştük ´93 yılında. Şaka söylemiyorum emniyet kemerimiz takılı olmasaydı otomobilden ölü çıkacaktık.

Çok kazanmak uğruna tekstil ürünlerini Arhavi´deki müşteriye teslim ettikten sonra Fındıklı mevkiinde bulunan keskin virajı stabilize yol kenarından kayarak yol ortasında otomobil üç-dört kez kendi ekseni etrafında döndükten sonra ancak karşı yönden gelen otomobile çarparak durabildik tabi iki araç da ´pert´ kullanılamaz hale geldikten sonra. Karşı yönden otomobil gelmeseydi denize uçabilirdik fakat bizi ölümden kurtaran emniyet kemerlerimiz olmuştu.

O günden sonra kazanma felsefem kendiliğinden değişmeye başladı ve ardından ´94 ekonomik krizi gördükten sonra rakamlardan nefret eder hale geldim. Yazılarımda bile rakam yerine harfleri kulllanmaya özen gösteriyorum.

O  gün bugündür ´para para para´ diyenlere karşı aşırı alerji oluşmaya başladı bende ve mümkün olduğunca mesafe koymaya çalışırım bu tip kişilerle, işim olmaz onlarla.

Yaşam için elbetteki kapitale ihtiyacımiz var. O ayrı bir şey, kapitalin esiri olmak ayrı bir şey. Hadi şimdi de esiri olmaya devam ediniz bakalım koronavirüs nedeniyle evde kaldığınız sürece, devam edebiliyor musunuz?

Pek sanmam.

´Devam edeyim´ derken ya tuvaletinize giden salona çarparsınız veya eşinize!

´Eş´ dedim de aklıma ülkedeki bazı evlilikler aklıma geldi. Kapitalizm süreci içinde bazı ailelerde eşler arasında bireysel hesaplar tutulmmaya başlandığını görüyoruz yani ´şu mal senin, bu mal benim´ şeklinde ve bu tür durumda olan ailelerde virüs nedeniyle evlerinde kaldıkları sürece gerçek yüzleri ortaya çıkarak tartışmalara yol açılacağından ülke olarak bu öldürücü virüsten bir an önce kurtulmamız gerekiyor.

Koronavirüs nedeniyle bu tür aile vakalarına şahit olacağımız gibi bazı ailelerde de sıcakk rüzgarlar esecektir. Unutulan değerlerimizi tekrar hatırlayan aileler olacaktır evde kaldığımız sürece. ´Çekirdek aile´ dediğimiz toplumu oluşturan en önemli değerimiz bu süre içinde tekrar değğer bulacağına çok inanıyorum. Tabi doğru düşünme ve doğru sorgulama kapasitesine sahip ollan kişilerde. Eğer bu kapasiteye sahiiip değilseler ´veleddalin amin el fatiha´..

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..