Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '20

 
Kategori
Güncel
 

Evde Kal Fırsat

Benim gibi evde yalnız yaşamıyorsanız, eşiniz ve çocuklarınız varsa önerilerim var koronavirüs nedeniyle evinde kalıp sıkılanlara..

Sanat yapın. 

Resim çizmeye çalışınız eşinizle birlikte. Her insanın içinde bulunması gereken pozitif duygu durumu varlığının mevcudiyeti var olduğunu düşünürsek ve bir çok nedenlerden dolayı farkına varamayıp açığa çıkaramayanlara işte fırsat!

Resim çiziniz ve pozitif olumlu ve insan sevgisini öne çıkaracak ve insanları oldukları gibi (artı ve eksileriyle) sevebilme duyguları elde ediniz..

Resim çizerek dünyaya farklı pencereden bakmayı da öğreneceksiniz. Dünyadaki canlı ve cansız varlıkların değerlerini tek tek hatırlatacaktır size.

Müzik dinlemeye çalışınız. Özellikle Yunus Mevlana Bektaşi´nin dizelerinden oluşan bestelere kulağınızı kabartırsanız kapitallizm yüzünden toplum olarak kaybettiğimiz değerlerimizi tekrar bulmamıza yardımcı olacağına incınız yükselecektir. Asıl sermayenin insan sevgisinde olduğunu bu dizeler öğretecektir.

Tiyatro yapın evin içerisinde eşiniz çocuklarınızla. İster komedi ister dram olsun. Komedi olursa bağışıklık sisteminizi geliştireceği gibi, tiyatronun asıl size doğru düşünmeye sevk edeceğidir. Tiyatro dediysem ´skeç´ şeklinde küçük küçük oyunlardan bahsediyorum.

Tiyatro bildiğiniz gibi bir başkasını canlandırıyorsunuz, başkası oluyorsunuz oyun süresince. Size başkasının duygularını hissetmenize yardımcı oluyor. İnsanları daha iyi anlamayı öğreniyorsunuz başka birini canlandırmakla.

Evinizin içinde Resim Müzik Tiyatro gibi sanat etkinlikleriyle zamanınızın bir bölümünü değerlendirmeye çalıştığınızda kendi öz eleştirinizi yapma fırsatını da bulacaksınız. Sanat aynı zamanda öz eleştiri kültürünü de geliştiren bir güçtür.

Adalet merhamet duygularını geliştirir aynı zamanda sanat.

Sorgulayınız kendinizi. Kimlere haksızlık yaptınız. Kimin zaafından yararlanarak kazanım elde etmeye çalıştınız. Kimleri kandırdınız. Kime yalanlar söylediniz, evde kaldığınız sürece sorun kendinize.

Dediklerimi yapınız doğruları bulacaksınız, işte size fırsat.

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..