Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Ak çorba

Ak çorba
 

Ak Çorba


İsmini beyazlığından alan yoğurtlu mis kokulu çorbamızın tarifi

Gerekli Malzemeler

2 çorba kaşığı pirinç
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
60 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun otu
1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
tuz

Ak çorbanın yapılışı

Pirincimizi bol suda beyaz suyu gidene kadar yıkıyoruz. Geniş bir tencereye
pirinçlerimizi ekleyip üzerinede 4 su bardağı su ve bir tutam kadar da tuz
ekleyip yarım saat kadar haşlıyoruz. Pirinçler bir taraftan haşlanırken diğer
taraftan da terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz. Bir kaseye yumurta ve unu alıp
sonra da yoğurdunu ekleyip iyice çırpıyoruz. Karışımımızın içerisine 2 çorba kaşığı
suyla inceltip yavaş yavaş çorbaya ekliyoruz. Sürekli karıştırarak kısık ateşte
15 dakika kadar bir sürede pişiriyoruz. Tereyağını tavada eritip tarhun otunuda ekliyoruz.
Çorbamıza ilave edip 1-2 dakika kadar pişiriyoruz. Çorbamızı servis kasesine alıyoruz.
Karabiberi de ekleyip. Havuç rendesiyle servise sunabilirsiniz.

Afiyet Olsun

 

Oktay Usta Yemek Tarifleri

 

http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/ak-corba/

 

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..