- Kategori
- Türk Mutfağı
Ak çorba
Ak Çorba
İsmini beyazlığından alan yoğurtlu mis kokulu çorbamızın tarifi
Gerekli Malzemeler
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı un
4 su bardağı su
2 su bardağı yoğurt
60 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kurutulmuş tarhun otu
1 tatlı kaşığı çekilmiş karabiber
tuz
Ak çorbanın yapılışı
Pirincimizi bol suda beyaz suyu gidene kadar yıkıyoruz. Geniş bir tencereye
pirinçlerimizi ekleyip üzerinede 4 su bardağı su ve bir tutam kadar da tuz
ekleyip yarım saat kadar haşlıyoruz. Pirinçler bir taraftan haşlanırken diğer
taraftan da terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz. Bir kaseye yumurta ve unu alıp
sonra da yoğurdunu ekleyip iyice çırpıyoruz. Karışımımızın içerisine 2 çorba kaşığı
suyla inceltip yavaş yavaş çorbaya ekliyoruz. Sürekli karıştırarak kısık ateşte
15 dakika kadar bir sürede pişiriyoruz. Tereyağını tavada eritip tarhun otunuda ekliyoruz.
Çorbamıza ilave edip 1-2 dakika kadar pişiriyoruz. Çorbamızı servis kasesine alıyoruz.
Karabiberi de ekleyip. Havuç rendesiyle servise sunabilirsiniz.
Afiyet Olsun
http://www.oktayustayemektarifleri.biz.tr/ak-corba/