Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Fevzi Gültuna (Cavıldak)

http://blog.milliyet.com.tr/fevzigultuna

05 Ağustos '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Akbük

Akbük
 

Bu gün sizleri ünlülerin uğrak yeri olmadığından hak ettiği şöhreti yakalayamayan Ege’nin incisi yeşil ile mavinin birleşmesi ile eşiz güzelliğe sahip AKBÜK’ e misafir etmek istiyorum. Akbük  daha önce Aydın-Didim’e bağlı belde iken, bugün Aydın ilinin Büyük Şehir Belediyesi olmasıyla Didim’in bir mahallesi oldu. Akbük ulaşım yönünden en rahat varılabilinecek yerlerden bir tanesi.

Akbük-Söke;50 km.

Didim merkeze: 20 km.

Akbük-Bodrum-Milas havaalanı;90 km

Akbük-Milas: 60 km

Akbük-Kuşadası:75 km

Akbük-İzmir havaalanı142 km.

Akbük-Ankara ; 680 km

Akbük’e geldikten sonra isterseniz Kuşadası, Bodrum, Selçuk gibi yerleri günübirlik ziyaret edebilirsiniz.

Akbük  Saplı adadan başlayıp Bozbük’e kadar devam eden 15 kilometrelik bir sahil şeridine sahip. Bu sahil şeridinin her yerinden denize rahatlıkla girebilirsiniz. Yanınızda şemsiye götürmenize gerek yok çünkü deniz kenarı doğal şemsiye vazifesini gören ağaçlarla kaplı. Bozbük istikametine doğru gittikçe çam ormanları ile deniz iç içe olduğundan her yer gölge, buralarda piknik yada kamp yapabilirsiniz. Altarnatif tatilciler için bu ormanlık alan bulunmaz bir mekan.

Akbük’ün en önemli özelliklerinden birisi de havasının bol oksijenli temiz ve insan sağlığı için en verimli nem oranına sahip olmasıdır. Astım hastaları ve solunum yolu rahatsızlıkları olanlara iyi geldiği bizzat bu sıkıntılara maruz kişiler tarafından söylenmektedir.

Gündüzleri dağdan gelen esinti ile yayılan bitkilerin kokusu rahat bir nefes aldırırken denizden gelen esinti birleşince, Akbük’ün oksijen miktarını çoğaltır. Bu hava da solunumu çok rahat ve  şifalı hale dönüştürür.

Ayıca Akbük ve çevresi zeytinliklerle kaplı olduğundan hakiki zeytin yağını üreticilerden temin etmek mümkün.

Konaklamaya gelince herkesin kesesine uygun yerler bulmak mümkün. İsteyenler için beş yıldızlı oteller var, Apart oteller mevcut, pansiyonların yanı sıra evlerini günübirlik kiraya verenler çoğunlukta.

Ucuz ve güzel bir tatil yapmak isteyenler begonvillerin süslediği AKBÜK’e.

İyi tatiller.

 2014-08-05

Ankara

Fevzi GÜLTUNA

 
Toplam blog
: 78
: 604
Kayıt tarihi
: 06.02.09
 
 

1957 Amasya' da doğdum.İlkokulu Amasya' da okudum. Ortaokul ve liseyi Sincan' da, yüksek okulu Samsu..