Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Akdeniz çocuklarının park sevinci...

Akdeniz çocuklarının park sevinci...
 

Başkan Türk''Herşey çocuklar için''dedi.


Mersin Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün, göçle oluşan Özgürlük Mahallesi’nde, bakımsızlık nedeniyle atıl vaziyette bulunan İpek ve Hanımeli parklarını baştanbaşa yenileme çalışmaları sona erdi. Özelliğini yitiren her 2 parkın yenilenmesi ve oyun gruplarının kurulması sırasında yüzlerce varoş çocuğu, sevinç çığlıkları içinde çalışmaları izledi. İlk kez bir oyun parkına kavuşan onlarca çocuk, oyun grupları henüz kurulmadan ve çalışmalar sona ermeden park içinde oyunlarına daldılar.

Çocuklar, kurulmayı bekleyen oyun gruplarında oyunlara daldılar

Mersin Akdeniz Belediyesi Park Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün eşgüdüm içinde yürüttüğü çalışmalarda, göçle gelen nüfusun yoğunluklu yaşadığı Özgürlük Mahallesi’nde bulunan her 2 parkta çevre düzenlemesi yapılarak parklar yeniden yeşillendirildi. Park tabelası yerleştirilen, yürüme yolu ve aydınlatması yapılan parklara yeni çocuk oyun grupları da kuruldu. Ağaç, mevsimlik çiçek ve çim ekilen parklara, kamelyalar, oturma grupları ve modern çöp kovaları da yerleştirildi. Parkların yapımını izleyen ve kurulma aşamasındaki oyun grupları içinde oyunlarına dalan minik çocuklar, çalışmaları yerinde izleyen Başkan Türk’e sevgi gösterisinde bulundu. Çocuklar, Başkan Türk’ün kendilerine dağıttığı balonlardan alabilmek için birbirleriyle yarıştı. Balonları kapıp şişiren çocuklar, yeniden parklarına dönerek oyunlarına daldılar.

Çocuklarımıza yeşil bir dünya bırakmak borcumuzdur’

Çalışmaları yerinde izleyen ve Park Bahçeler Müdürü Aysel Sarıkaya’dan bilgi alan Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, belediyeyi yüklü bir borçla devralmalarına rağmen, kısıtlı da olsa bütçelerinin önemli bir bölümünü hizmetlere ayırdıklarını belirtti. Başkan Türk, “Devraldığımız enkaza ve tüm sorun ve sıkıntılara rağmen, sadece 1 yıl içinde hem personelimizin çabaları hem de belediye olarak sağladığımız uyum sayesinde birçok güçlüğü aştık ve önemli bir mesafe kat ettik. Ben şuna inanıyorum ki, her türlü sıkıntıya rağmen bir şey yapılmak istenirse mutlaka yapılabilir. Bu çalışmalarda emeği geçen tüm personelimizi ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, kutluyorum” diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi olarak, Mersin’de kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için çalıştıklarını da kaydeden Başkan M. Fazıl Türk, “Gerçekten de bizim ilk dönemimizde yapılan bazı parklarımız, bakımsızlık nedeniyle adeta park olmaktan çıkmıştır. Yapımına başlanan ancak masraflarına tek kuruş dahi ödenmeyen 1-2 parkın yapımını da kucağımızda bulduk. Birçok kenar mahallemizde, çocuklarımızın gidebileceği parkları, oyun alanları yok. Aileleriyle gidip gezebilecekleri, dinlenebilecekleri yerleri yok. Gerçekten varoşlarda yaşayan çocuklarımızın parklara çok ihtiyacı var” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinlerinden de, kendilerine ait olan bu alanları korumalarını isteyen Başkan Fazıl Türk, “Çocuklarımıza yeşil ve yaşanılabilir güzel bir ülke bırakabilmek için elimizden geleni yapmalı, bütün imkanları seferber etmeliyiz. Akdeniz Belediyesi olarak bizler de kentimizde kişi başına düşen yeşil alan miktarını arttırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..